banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Fazıl Say'a 10 ay hapis cezası

Sosyal Paylaşım sitesi Twitter’da yazdığı yazılar nedeniyle yargılanan Fazıl Say'ın cezası belli oldu.

15 Nisan 2013 Pazartesi 10:59
Fazıl Say'a 10 ay hapis cezası
banner311
Fazıl Say'a 10 ay hapis cezası
Sosyal Paylaşım sitesi Twitter’da yazdığı yazılar nedeniyle yargılanan Fazıl Say'ın cezası belli oldu.

Sosyal Paylaşım sitesi Twitter’da yazdığı yazılar nedeniyle 'Halkın benimsediği değerleri alenen aşağıladı gerekçesiyle' 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanatçı Fazıl Say, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan’ın hazırladığı iddianamede, Say’ın davaya konu tweet’lerini, ifade özgürlüğü çerçevesinde bir eleştiriden ziyade insan ilişkilerinin gelişmesine yarayan kamusal tartışmaya hiçbir katkıda bulunmayan ve 3 büyük dinin mensuplarının ortak değerleri olan Allah, cennet ve cehennem gibi kavramlara yönelik hislerini nedensiz yere inciterek ve bu kavramların anlamsız, gereksiz ve değersiz olduğu kanaatini uyandıracak şekilde dini değerleri aşağılamak kastıyla yazdığı kanaatine varıldığı belirtilmişti.

TWITTER'DAN ÖMER HAYYAM'IN BİR DÖRTLÜĞÜNÜ PAYLAŞMIŞTI

Fazıl Say'ın Twitter'daki mesajında alıntı yaptığı ve şikâyete konu olan Ömer Hayyam'ın şiirinin dörtlüğü şöyle:

'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir?'

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Say, daha önce mahkemede yaptığı yazılı savunmasında Twitter'da yazdıkları hakkında kendisine yöneltilen hiçbir suçlamayı kabul etmediğini aktarmıştı.

''Twitter'de yazmış olduğum hiçbir yazı, kullandığım hiçbir ifadede hakaret, aşağılama amacım yoktur'' diyen Say, aksine, yazılarının iyice incelenmesi durumunda, dini değerleri istismar eden ile dini değerlerden rant sağlamaya çalışan kişilerden rahatsızlık duyduğunu ifade ettiğini açıklamıştı.

Say, sayfadaki yazılara kendi iradesi dışında hiç kastetmediği anlamların yüklendiğini savunarak, ''Kullandığım ifadeler çarpıtılmıştır. Bu çarpıtma, benim iradem dışında, şahsım hedef gösterilerek meydana getirilmiştir. Bu durumdan sorumlu tutulmam mümkün değildir'' ifadesini kullanmıştı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV