banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

SGK'dan son dakika kararı!

Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Birçok kişi farkında değil. Hemen kontrol edilip güncelleme yapılması gerekiyor. SGK'dan yapılan açıklamada isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kontrol edip gerekli işlemleri yapabileceği duyuruldu.

01 Şubat 2022 Salı 17:27
SGK'dan son dakika kararı!
banner266
SGK'dan son dakika kararı!

Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Birçok kişi farkında değil. Hemen kontrol edilip güncelleme yapılması gerekiyor. SGK'dan yapılan açıklamada isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kontrol edip gerekli işlemleri yapabileceği duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetleri ile ilgili yaptığı açıklamada güncel adres bilgisi eksik olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını bu nedenle vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması gerektiği bildirildi.
SGK'dan son dakika açıklaması! Kamuoyuna duyuruldu. Birçok kişi benzer durumda. Hemen e-Devlet üzerinden kontrol edilmesi gerekiyor. Güncelleme yapmayanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. 
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için Türkiye’de ikamet etme şartı bulunuyor.

GÜNCELLEMEYEN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANAMIYOR!

Genel sağlık sigortasına ait hak sahipliği işlemleri, kişilerin Türkiye'de ikamet ettiğine dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi'nde (AKS) yer alan bilgileri esas alınarak yapılıyor. 

Genel sağlık sigortalısı sayılanların sağlık aktivasyon işlemleri (ikili sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış olan ülkelerde ikamet edenler hariç) elektronik ortamda AKS adres bilgileri kontrol edilerek sağlık hizmetlerinden faydalandırılmasına yönelik sistemsel düzenlemeler yapılması gerekiyor. 

Bu nedenle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları ve daha iyi hizmet alabilmeleri için adres bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden veya nüfus müdürlüklerinden kontrol ederek güncellemeleri gerekiyor. 
YIL SONUNA KADAR UZATILDI

Öte yandan Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olan vatandaşlar da  yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek. 4736 Sayılı Kanun'un 1'inci Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitiyle İlgili Bakanlar Kurulu Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, GSS sistemi kapsamında olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak vatandaşlara ve bakmakla yükümlü yakınlarına, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralık 2022'ye kadar sağlık hizmeti verilecek.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV