banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan, Roş Aşana Bayramı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Musevi yurttaşların Roş Aşana Bayramı'nı kutladı.

15 Eylül 2015 Salı 01:20
Erdoğan, Roş Aşana Bayramı'nı kutladı
banner263
Erdoğan, Roş Aşana Bayramı'nı kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Musevi yurttaşların Roş Aşana Bayramı'nı kutladı.

Recep Tayyip Erdoğan "Farklılıkları zenginlik olarak gören, temel insan haklarına büyük önem veren, tüm etnik ve dini grupların yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşamalarına imkan sunan bir geleneğin mensubu olan bizler, tüm vatandaşlarımızın kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerinden gurur duyuyoruz" dedi.

Erdoğan, yayımladığı mesajda, Musevi yurttaşların Roş Aşana Bayramı'nı kutlayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Farklılıkları zenginlik olarak gören, temel insan haklarına büyük
önem veren, tüm etnik ve dini grupların yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşamalarına imkan sunan bir geleneğin mensubu olan bizler, tüm vatandaşlarımızın kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerinden gurur duyuyoruz. Musevi takvimine göre yılbaşını simgeleyen Roş Aşana'da Musevi vatandaşlarımızın kendi gelenekleri doğrultusunda yaptıkları kutlamaları da bu coğrafyanın zenginlikleri arasında görüyoruz.

BU ZULMÜ KAYGIYLA KARŞILIYORUZ

Bununla birlikte, Roş Aşana öncesinde İsrail güvenlik güçlerinin Harem-i Şerif'te Müslümanların yaralanmasına yol açan müdahalelerini şiddetle kınıyor; gerilimin artmasını beraberinde getiren bu zulmü kaygıyla karşılıyoruz. Türkiye'de farklı dinlerin müntesiplerinin beraberce yaşadıkları barış ortamının Kudüs'te ve bölgede hakim olması temennisi eşliğinde, Musevi vatandaşlarımıza Roş Aşana münasebetiyle esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."

ERDOĞAN'DAN BM'YE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, İsrail'in, Kudüs'te Harem-i Şerif'teki ihlalleri ve Müslümanları hedef alan saldırılarıyla ilgili olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile görüştü.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban ile telefon görüşmesinde, İsrail'in yaptıklarının asla kabul edilemeyeceğine, İslam dünyasında ciddi bir infiale sebebiyet verdiğine dikkati çekerek, BM'yi Kudüs'teki ihlallere karşı harekete geçmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Halil'deki İbrahim Camii örneğinde olduğu üzere, son dönemde İsrail'in Harem-i Şerif'i de zamansal ve mekansal olarak bölme gayretlerinde gözlenen artışın kaygı verici olduğunu da vurguladı.

Uluslararası toplumun, İsrail'i 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen
Filistin Devleti'nin kurulmasını kabullenmeye zorlayacak bir tutum takınması gerektiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun tüm bölgenin istikrarı açısından önemli olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban da gelişmeleri endişeyle karşıladıklarını, barış müzakerelerinin ne denli önemli olduğunun mevcut gerilimle bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Erdoğan ve Ban'ın, Yahudi yerleşimlerini genişletme konusundaki ısrarının uluslararası hukuka aykırı olduğuna da değindikleri kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harem-i Şerif'teki İsrail ihlalleriyle ilgili olarak sabah saatlerinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir telefon görüşmesi yapmış, öğleden sonra da Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmişti.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV