banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gül ile Obama görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

22 Mayıs 2012 Salı 04:03
Gül ile Obama görüştü
banner265
Gül ile Obama görüştü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  NATO zirvesi sırasında bir araya geldiği ABD Başkanı Barack Obama ile  görüşmesinde, Türkiye'nin terörle mücadelede ABD'den beklentilerini gündeme  getirerek, özellikle silahlı insansız hava araçlarının satışı konusunda netice  alamadıklarını bildirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ilk sözü Obama  aldı ve Türkiye'nin NATO zirvesindeki oturumlar boyunca çok yapıcı rol oynadığını  belirterek, ABD'nin değerli bir müttefiki olarak Türkiye'nin yapıcı katkısına  teşekkür etti.
Obama, görüşmede, misafir olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'den  istediği konuları gündeme getirmesini rica etti. Bunun üzerine Gül de Obama'ya  misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti, zirve boyunca yararlı müzakereler  yaptıklarından bahsetti.

Görüşmede terörle mücadele konusunu gündeme getiren Gül, Türkiye'nin  taleplerini hatırlattı ve bunların karşılanmasını beklediklerini söyledi.

Obama'ya, ABD'nin bu konuda olumlu bir anlayışla çalıştığını bildiklerini  ama bir an önce sonuç almaları gerektiğini belirten Gül,  özellikle silahlı  insansız hava araçlarının satışı konusunda şu ana kadar netice alamadıklarını  ifade etti.

Gül, terörle mücadeledeki diğer beklentilerini de dile getirerek, “bu  beklentilerin bir an önce karşılanması gerektiğini, iyi durumda olan ve halk  nezdinde de iyi bir yansıması bulunan ilişkilerin, bu sayede daha da  pekiştirilebileceğini” kaydetti.

       

'Ekonomik ilişkilerde daha somut ilerleme gerekli'

Gül, ikinci olarak da ekonomiden konuyu açtı ve Rusya ile aralarındaki  gelişen ekonomik ilişkileri örnek vererek, “Siz bizim müttefikimizsiniz.  Dolayısıyla bu farklılığın, bu şekilde olmaması gerekir” dedi.

Bu hususu, Obama göreve geldiğinden beri gündeme getirdiğini hatırlatan  Gül, Türk-Amerikan ekonomik ilişkilerinde bazı adımların atıldığının farkında  olduklarını ve teşekkür ettiklerini, ancak daha somut birtakım ilerlemeler  kaydetmek gerektiğini ifade etti ve “bu konuda mütevazi olamayız. İki ülkenin şu  anki mevcut ilişkilerine yakışmıyor bu” mesajını verdi.

Gül, Ermeni ve Kıbrıs meselelerine de zamanın kısıtlı olması nedeniyle  kısaca değinerek, “Bu konudaki görüşlerimizi biliyorsunuz, defalarca  ayrıntılarıyla anlattık. Bunlar da bizim için önemli konulardır. İleride bu  konularda daha ileri birtakım noktalara varmamız lazım” dedi.

Türk-Amerikan siyasi ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gül,  görüşmede dile getirdiği hususları yapmaları halinde, ilişkilerde sıçrama  yaratabileceklerini ve kalıcı hale getirebileceklerini söyledi.

       

'İhtiyaçlarınızı farkındayız, ama önümüzde Kongre var'

Daha sonra sözü alan Obama, “Türk-Amerikan ilişkilerini gerçekten de çok  iyi bir yere getirdikleri hususunda Gül'e katıldığını” söyledi. Obama, Gül'ün  terörle mücadele konusundaki sözlerine cevaben de “Bu söylediklerinizin hepsini  dikkatle dinledim. Satışlar konusunda önümüzde Kongre var, bu bizim tek başımıza  yapabileceğimiz bir iş değil. Dolayısıyla burada biraz çalışmamız gerek, onu da  yapıyoruz” dedi.

Kongre nezdindeki birtakım hususlarda farkındalık yaratmak için birlikte  çalışmaları gerektiğini ifade ederek, “Sizin de bize yardımcı olmanız lazım”  diyen Obama, “İhtiyaçlarınızın farkındayız, anlıyoruz. Tüm bunlar bizim de  gündemimizde var” diye konuştu.

Obama, bu konuda Türk ve Amerikan ekiplerinin birlikte çalışmaya devam  edeceğini belirterek, Türkiye'nin NATO üyeliğini hatırlattı ve  “Müttefiklerimizin her zaman iyi imkanlara sahip olmalarını isteriz” ifadesini  kullandı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV