banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstifa etmedi çağrı yaptı

Hedefteki isim Ertuğrul Günay Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eleştirilere yanıt verdi.

19 Haziran 2013 Çarşamba 13:21
İstifa etmedi çağrı yaptı
banner229
İstifa etmedi çağrı yaptı
Hedefteki isim Ertuğrul Günay Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eleştirilere yanıt verdi.

Konuşmadan satırbaşları;

-Son yaşadığımız olaylarla ilgili sosyal medyada paylaştığım değerlendirmeleri derli toplu şekilde sizlerle yapmak için bu toplantıyı düzenledim. Aslında genel kurulda söz almayı da düşünmüştüm. Ancak başkanlık ve benim aramda sanırım bir kopukluk oldu. Ben de bir basın toplantısının daha iyi olabileceğini düşündüm.

-Ülkemiz üzüntü verici olaylar yaşadı. Sokaklar ve meydanlar farklı nedenlerle bir araya gelen, oldukça öfkeli insanlarla doldu taştı.

-Haklı bir çevre duyarlılığından yola çıkan anlayışsız kaba haksız davranışlar ülke düzeyinde belki milyonları aşan insanların alanlara çıkmaya başladı. Böyle olunca bozguncular ve kışkırtıcılarda zaman zaman bu olayların arkasına saklanarak, yurttaşların canına yönelik hareketle toplumun sağlığını tehdit ettiler.

-Güvenlik güçleri aldıkları emirlerin katılığı, öncelikle bu bozguncuları yakalayıp teşhir etmek yerine, bazen haksız ve gereksiz, bazen haklı ama ölçüsüz müdahalelerle, olayların yaygınlaşmasına neden oldular.

-Başlangıçta her kesimden insanların destek verdiği hemşeri dayanışması, 31 Mayıs’ta uygulanan şiddet, mahkeme kararını hiçe sayan uygulama olayları bu noktaya getirdi.

-Gezi Parkı bütün bu hayata karışan ortama itiraz edenlerin, özgürce yaşamak isteyenlerin toplandığı ortak bir alana simgeye dönüştü. ‘Mesele gezi parkından ibaret değil arkadaş’ denilerek de anlatılmak istenen bu, iktidar değiştirmek değil. Bu tepkisi anlamak ve yeni tepkilere yol açmadan sükuneti sağlamak her ülkede öncelikle bizim yönetimin görevidir.
Bu insanlar, gençler çoğunlukla bir siyasi partiye yakınlık duymuyorlar.

-Bütünüyle yurttaşlarıma da çağrım var. Lütfen evlerine dönmeliler. Elbette düşünce özgürlüğü, yasalara uygun biçimde ifade etme hakları var. Dışarda şu yada bu şekilde, polisin müdahale etmesini haklı kılabilecek bir eylem demokrasiye hizmet etmez. Bunu bütün yurttaşlarımın dikkatine sunmak istiyorum.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV