banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kandil'de açıklama yapılırken mecliste kavga çıktı

Kandil’de PKK’nın sınır dışına çekilmesine ilişkin açıklamanın yapıldığı o anlarda Meclis’te tansiyon zaman zaman yükseldi.

25 Nisan 2013 Perşembe 20:39
Kandil'de açıklama yapılırken mecliste kavga çıktı
banner229
Kandil'de açıklama yapılırken mecliste kavga çıktı
Kandil’de PKK’nın sınır dışına çekilmesine ilişkin açıklamanın yapıldığı o anlarda Meclis’te tansiyon zaman zaman yükseldi.
 TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde, çözüm süreci gündeme geldi.

Genel Kurul'da, mevzuatlardaki, özürlü, sakat gibi ifadeleri ''engelli'' olarak değiştiren kanun tasarısının, bugün ele alınmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisi görüşüldü.
 Öneri lehinde söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de çok şeylerin gizlendiğini, Başkanlık makamında bulunan kişinin, TBMM'nin kişiliğini koruyamadığını ileri sürdü. Genç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer'in babasının cenaze töreninde, Özer'in bir yanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bulunduğunu belirterek, ''Cemil Çiçek nerede; kenara atılmış. Meclis Başkanı Erdoğan değil, Çiçek'tir'' dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, silahlar susacaksa bundan niye rahatsızlık duyulduğunu sorarak, ''Sizi ayakta tutan silah, ret ve inkar politikalarıdır. Üniversitelerde bir grup gencin elinde bayrak, tekbir sesleri, İstiklal Marşı ile muhalifleri susturmaya çalışmakla, süreci baltalamaya çalışıyorsunuz. Genel merkezlere, kocaman bayraklar asarak, barışı sağlayamazsınız'' görüşünü savundu.

Bu süreçte, CHP'nin de yer alması gerektiğini ifade eden Sakık, SHP'nin 1989'da Kürt raporu hazırladığını, CHP'nin de bu devrimci ruha sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Sakık, son 6 aydır bu coğrafyada ölümün olmadığını ifade ederek, bundan, bu sürecin karşısında duruş sergileyenlerin rahatsızlık duyduğunu öne sürdü.

Barış lobisinin, silah lobisinden güçlü olduğunu kaydeden Sakık, ''Çünkü vicdan sahibidir. Savaş çığırtkanlığı yapanlar, bizim sırtımızdan savaşı tetiklemeyin. Gücünüz yetiyorsa çocuklarınızı alın savaşın, bizim çocuklarımızın üzerinden siyaset yapmayın'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Sakık'a, ''Siz barışçı mısınız; külahıma anlat'' diye tepki gösterdi.
'Uzaya mı gidiyorlar?''-

Önerge üzerinde konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, ''Gençlik ve Spor Bakanı uyuyor mu?'' diye sorarak, üniversitelerin, PKK'nın Kandil'i haline geldiğini, Türk milliyetçisi öğrencilerin PKK'nın saldırısına maruz kaldığını söyledi.

''Kandil'den açıklama gelecek, çekiliyorlarmış; uzaya mı gidiyorlar?'' diyen Oğan, şunları kaydetti:

''Zaten her gün gittikleri yer, silah orada duracak, tehditlerine devam edecek. Siz de başarı hanenize yazmış olacaksınız. Sizin kirli pazarlığınızın, terörü bitirmek değil meşrulaştırma çabası olduğunu Türk milleti görüyor. Kökeni ne olursa olsun bir tek vatandaşımızın burnu kanamasın ama bunun yöntemi; 40 bin kişinin elinde kanı olan, bebek katilinin hükümetin muhatabı olarak, neredeyse partinizin eşbaşkanı sıfatıyla değil.  PKK'ya ne vaat ettiniz? PKK'nın kafasına taş mı düştü, kan dökmekten bir günde vazgeçti. AKP, PKK ağzıyla; PKK, AKP ağzıyla konuşuyor. Türk milleti, BDP'nin AKP'nin ağzıyla konuşmaya başladığını, AKP'nin eşbaşkanının bebek katili Öcalan olduğunu görüyor. Suç işliyorsunuz, milletin yetkisini PKK'yı meşrulaştırmak için kullanıyorsunuz. 63 akil olarak adlandırdığınız insanı salmışsınız piyasaya, insanların içine AKP propagandası yapıyor.''

Sakık, sataşma gerekçesiyle söz aldı ve Kürtlere karşı 90 yıl boyunca mücadele yöntemi uygulandığını ileri sürdü. İlk kez sorunlar konuşabiliniyorsa, bunun büyük bir erdemlilik olduğunu ifade eden Sakık, bunun, ''yenişemeyenlerin helalleşmesi'' olduğunu belirterek, bugün yaşananların helalleşme süreci olduğunu öne sürdü.

-''Ülkede bayram var''-

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlandığı halde CHP Grubu'nun Genel Kurul'da konuştuğunu belirterek, ''CHP Grubu'na teessüflerimi bildiriyorum'' dedi.

CHP'li Genç'in, ''Konuşmaktan niye korkuyorsunuz?'' sözlerine Bahçekapılı, ''Konuşmaktan da sizden de korkmuyoruz. Sus da beni dinle'' karşılığını verdi.

Bahçekapılı, Genç'in Genelkurmay Başkanı'nın babasının cenaze törenine ilişkin eleştirilerine, ''Cenaze namazında protokol mü olur? Cenaze namazlarını siyaset üretmenize araç haline mi getiriyorsunuz?'' diye yanıt verdi.

Herkesin ağzında kardeşlik kelimesinin bulunduğunu ancak herkesin ağzından şiddet ve lav fışkırdığını belirten Bahçekapılı, şunları kaydetti:

''Bu ülkede senelerden beri Kürt sorunu yaşandı. Bu çözülüyor ama birden bire olmadı. Bugün, ülkede bayram havası var. Birbiriyle yan yana gelmeyecek insanlar yan yana geliyor ama Meclis'in haline bakın. Bir pazarlık, satma, anlaşma kavgası gidiyor. Ne anlaşması ne satması! Bu kara propagandayla süreci engellemeye çalışıyorsunuz. Başarılı olamayacaksınız, bittiniz, cenazeler artık yok. Artık gençler askere gidebiliyor. Gazilerimiz bu süreci başarın diye bize yalvarıyor. Şehit, gazi aileleri süreci desteklerken, çocuğunu askere göndermeyen kan çıksın, gözyaşı dökülsün istiyor. Biz bayramlaşmak, helalleşmek istiyoruz. En büyük sınav yeri sokaktır, rahat rahat sokakta yürüyoruz, halkımızla konuşuyoruz. Gördüğümüz destekten gözlerimiz yaşarıyor. Silahlar sustu bu ülkede. Bunun ötesi yok. Bizi artık huzur, güven bekliyor, kardeşlik, ortak bir hayat bekliyor. Bu sürece kan dökmeyin, şiddete bulaştırmayın, bizi ağlatmayın, kimseyi ağlatmayın lütfen. Kan üzerinden siyaset yapmayı bir kenara bırakın. Bu ülkede hepimiz kardeşçe yaşamın özlemi içindeyiz. Ne istiyorsunuz kurban olayım; tekrar silahların patlamasını, gözlerin yaşarmasını mı istiyorsunuz, yetmedi mi akan kan, terör, gözyaşı. Kendinizi düzeltin. Bu ülkede size artık yok, kandan siyaset yapanlara yer yok. Bu ülkede artık bayram var bayram.''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bahçekapılı'nın sözlerine tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV