banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Futbolda yabancı devrimi

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından gelecek sezondan itibaren kulüplere 28 kişilik takım kadrolarında 14, 18 kişilik maç kadrolarında ise 11’de oynayabilecek 11 yabancı oyuncu bulundurma hakkı verildiğini açıkladı.

06 Ocak 2015 Salı 05:28
Futbolda yabancı devrimi
banner264
Futbolda yabancı devrimi
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından gelecek sezondan itibaren kulüplere 28 kişilik takım kadrolarında 14, 18 kişilik maç kadrolarında ise 11’de oynayabilecek 11 yabancı oyuncu bulundurma hakkı verildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de gelecek sezondan itibaren uygulanacak yeni yabancı kuralını dün Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantı sonrası açıkladı. Devrim niteliğinde kararlar alan federasyonun bazı yaptırımlar getirdiği de ortaya çıktı.

Değişimin adımı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören toplantı sonrası yaptığı açıklamada Spor Toto Süper Lig’de gelecek sezondan itibaren kulüplere, 28 kişilik takım kadrolarında 14, 18 kişilik maç kadrolarında ise tamamı ilk 11’de oynayabilecek şekilde 11 yabancı oyuncu bulundurma hakkı verildiğini bildirdi.

Cam Balkon

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü  Başkanı Duygun Yarsuvat ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ile birlikte medya mensuplarının karşısına çıkan Demirören, federasyon olarak başlattıkları değişimin en büyük adımlarından birinin, altyapıdan gelen genç yeteneklere şans yaratmak olduğunu vurgulayarak, “Bu amaçla yürürlükte olan yabancı kuralında değişikliğe gitme kararı aldık. Bu değişikliğin asıl amacı, yabancı oyuncu konusunda sınırı kaldırmak, yerli oyuncu konusunda da teşvik yapmaktır. Bu nedenle yeni uygulamaya, ‘yabancı kuralı’ değil, ‘yerli kuralı’ diyoruz” diye konuştu.

18 kulüpten onay

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yaklaşık 1 yıldır bu konuda çalışma yürüttüğünü kaydeden Başkan Demirören, “Pek çok kişiyle görüştük, pek çok değerlendirme yaptık. Kulüplerimizin mali yapılarını değerlendirdik. Ona göre belli çalışmalar yaptık. Yönetim kurulumuzun, ardından Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileriyle görüştük. Burada olamayan kulüp başkanlarından da telefonla onay alındı.  Kararı 18 kulübümüzün onayıyla aldık” dedi. Demirören, şöyle devam etti:

“Kararlar, 2015-2016 sezonunda geçerli olacaktır. Öncelikle 28 oyuncuya lisans hakkı vereceğiz. Oyuncuların 14’ü yerli, 14’ü  yabancı olacak. 14 yerli oyuncunun içinde, 2 tane alt yapıdan, 4 tane Türkiye’de yetişmiş olacak. 14 yabancının isterse 11’i de ilk 11’de forma giyebilecek. Yabancı ülke milli takımlarının formasını giyen yerli oyuncular,  yabancı statüsünde kabul edilecek. Maç kadrosundaki 18 oyuncunun 7’si yerli, 11’i  yabancı olabilecek. Bir tane Türk kaleci olma mecburiyeti bulunuyor.”

Türk futbolu için devrim gibi kararlar aldıklarını kaydeden Demirören “Umarım hep birlikte futbolumuzu daha iyi yerlere  taşırız” diyerek sözlerini tamamladı.

İŞTE 5 KRİTER

1-Vergi borcu olmayacak
2-Sigorta borcu olmayacak
3-Futbolcuya borcu olmayacak
4-UEFA’ya borcu olmayacak
5-FIFA’ya borcu olmayacak

Borcu olmayana transfer serbest

Yerli oyuncular için kulüplere teşvik sistemi getirildi. Teşvik sistemine uyacak kulübün, sezon sonunda 10 milyon liraya  kadar prim alabileceği bildirildi. Kulüplerin yabancı transferi yapabilmeleri için ise vergi, sigorta, oyuncu borcu olmayacak. UEFA’ya veya FIFA’ya kesinleşmiş borçları bulunmayacak. Aksi halde yabancı transferi yapamayacaklar.

Eskilerde sorun yok

Yabancı milli takımları tercih eden oyuncuların yabancı statüsüne girmesine toplantı sonunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören açıklık getirdi. Demirören, Erkan Zengin, Veli Kavlak gibi oyucuların, daha önce bu hakkı kazanmaları nedeniyle etkilenmeyeceklerini, bundan sonra tercihini farklı kullanan oyuncuları etkileyeceğini vurguladı.

NE DEDİLER?

Duygun Yarsuvat (Galatasaray Başkanı): Türk futbolcularının yetişmesi için düzenlenmiş bir karardır. Yabancıların sınırlı olmasının doğru olmadığı düşünülmüştür.

Tolunay Kafkas (Karabükspor Teknik Direktörü): Ben sınırsız olmasından yanayım. Sınırlamadan dolayı haksız bir şekilde Türk futbolculara çok fazla para harcamak zorunda kalınıyordu.

Yılmaz Vural (Osmanlıspor Teknik Direktörü): Ben bu uygulamaya ılımlı bakıyorum. Yabancı azlığından dolayı yerlilere inanılmaz bir rakam yükselmesi söz konusu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV