banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Hükümet vazgeçmiyor

Kışlanın yapımında ısrarcı olan Kültür Bakanlığı'ndan yeni bir hamle geldi.

19 Temmuz 2013 Cuma 15:28
Hükümet vazgeçmiyor
banner312
Hükümet vazgeçmiyor
Kışlanın yapımında ısrarcı olan Kültür Bakanlığı'ndan yeni bir hamle geldi.

Taksim Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Hürriyet’in haberine göre; Topçu Kışlası’nın yapımında ısrarcı olan Kültür Bakanlığı ise karşı bir hamle yaptı ve kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne götürdü. Bölge İdare Mahkemesi, dosyayı inceleyecek ve kararını verecek. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı kesin olacak.

21 kişi serbest bırakıldı!

Öte yandan; Gezi Parkı gözaltılarından 4′ü tutuklama istemiyle, 4′ü adli kontrol talebiyle mahkemeye sevkedildi. 21 kişi serbest bırakıldı.


‘TÜM BU RENKLİLİK BİR ‘SUÇ ÖRGÜTÜ’ KALIBINA SIĞDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Taksim Dayanışması tarafından tutuklama ve gözaltılara ilişkin Taksim Hill Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Açıklama öncesi Taksim Dayanışması’nı oluşturan 124 parti, sivil toplum örgütü ve meslek odasında üyeler kendilerini ve kurumlarını tanıtarak, dayanışma çağrısında bulundu.
Taksim Dayanışması adına açıklamayı okuyan Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Akgün, Taksim Dayanışması’nın, farklılıkları kucaklayan barışçıl, demokratik yöntemlerle taleplerini dile getiren, içinde çevreci, sanatçı, gazeteci ve aydın bireylerin de yer aldığı 124 meslek odası, sendika, siyasi parti, mahalle derneği, taraftar grubu ve inisiyatiften oluştuğunu ifade etti.

Taksim Dayanışması’nın varlık sebebinin daha yeşil, yaşanabilir, insani, demokratik bir kent ve ülke özlemi olduğunu dile getiren Akgün, “Taksim Dayanışması’nın ‘sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent’ talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş; Gezi Parkı ile simgeleşen bir toplumsal duyarlılık ortaya çıkmıştır. Gezi Parkı, gençlerin yaratıcı zekasıyla, annelerin kucaklayan şefkatiyle, işçilerin emekten gelen gücüyle, kadınların gür sesiyle, LGBT bireylerin biz de varız çığlığıyla, yaşlıların yeniden canlanan hayat enerjisiyle bu ülke demokrasi tarihinde ortadan kaldırılamayacak bir iz bıraktı. Tüm bu talepler, bu renklilik demokratik ülkelerde bekleneceği gibi karşılanmak yerine ne yazık ki, bir ‘suç örgütü’ kalıbına sığdırılmaya, gençler evlerinden alınarak, tutuklanmaya, taraftar gruplarından çete çıkarılmaya, meslek odası yöneticileri ‘suç örgütü yöneticisi’ suçlamasıyla yargılanmaya çalışılıyor. Diktatöryal rejimlere özgü, darbe dönemlerini anımsatan ‘polis fezlekesi’ esaslı cadı avı, ülkemizin demokrasi tarihi açısından unutulmaz karanlık bir dönem olarak kayda geçmiştir. Gezi Parkı süreci için ‘darbeye zemin hazırlama metaforunu’ kullananların, hepimizin hafızalarında yer alan ev baskınları, keyfi gözaltı, çıplak arama, zorla parmak izi, kötü muamele, polis fezlekesinden iddianame; taraftar grubundan, üniversite öğrencisinden ve meslek odasından “terör örgütü çıkarma” gibi darbe dönemi yöntemlerine başvurmaları son derece düşündürücüdür” diye konuştu.
TAKSİM DAYANIŞMASI, İSTANBUL VALİSİNDEN BAŞBAKAN’A KADAR DİYALOG KURMAYA ÇABALAMIŞTIR

Gürkan Akgün, Taksim Dayanışması’nın, İstanbul Valisinden Büyükşehir Belediye Başkanına, Başbakan yardımcısından, Başbakana ve Cumhurbaşkanına kadar tüm yetkililerle talep ve beklentileri iletmek üzere diyalog kurmaya çabaladığını hatırlatarak, “Burada bir temsil heyetinden çok talep ve beklentileri yansıtma misyonunu üstlenmiştir. Kurulmuş temaslar ve gerçekleşen davetler sonucunda; Taksim Dayanışması adına 5 Haziran 2013 günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la ve 13 Haziran 2013 gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelere katılan meslek odası yöneticilerinin bir ay sonra evlerinin hukuksuzca polis tarafından basılması, üç güne uzatılmış gözaltı süreci yaşatılması ve ‘suç örgütü yöneticisi’ suçlamasıyla tutuklanmaya sevk edilmesi nasıl devlet yönetimi ile karşı karşıya olduğumuzun kaygı verici yansımalarıdır” dedi. Akgün, “Taksim Dayanışmasından yasadışı örgüt çıkarmaya çalışanlara açıklıkla sesleniyoruz. Taksim Dayanışması, çağrıcıları, bileşenleri, talepleri, basın açıklamaları, etkinlikleri belli, bilinen, aleni, meşru, yasal ve demokratik bir yurttaş ve kurum dayanışmasıdır. Kentine sahip çıkan meslek odalarını, onlarla dayanışma gösteren sendikaları, siyasi partileri, mahalle ve çevre derneklerini, taraftar gruplarını, ‘suçlu’ göstermek ve ‘suç örgütü’ haline getirmeye çalışmak hukuken suçtur ve bu ilkel, çağdışı uygulamalarla ülke demokrasisi yüzyıl geriye götürülmektedir. Bu bağlamda bütün kesimleri hukuka, demokrasiye ve insan haklarına saygı göstermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV