banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bu gözlük derhal yasaklansın!

Google'ın teknoloji dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralayan akıllı gözlüğü gizlilik ihlali endişesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oluyor.

19 Mart 2013 Salı 15:36
Bu gözlük derhal yasaklansın!
banner267
Bu gözlük derhal yasaklansın!

Google'ın teknoloji dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralayan akıllı gözlüğü gizlilik ihlali endişesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oluyor.

Google'ın her daim internete bağlı olan ve görüntü kaydı alabilen akıllı gözlüğü bir bilgisayarın yapabildiği temel işlemleri yerine getirebiliyor. Görüntü kaydı, navigasyon, sesli komutları algılayabilme, internette sörf gözlüğün öne çıkan özelliklerinden sadece bir kaçı.
 
Fiyatı 1500 dolar olarak belirlenen ve Google'ın başlattığı kampanya kapsamında ufak bir kitleye dağıtılan Google Glass'ın gizlilik ihlaline neden olacağı endişesi ise sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Robotları Durdurun isimli grup, kullanıcıların farkında olmadan görüntülerinin bu gözlükler aracılığıyla çekilebileceğini ve bu nedenle bu gözlüklerin derhal yasaklanması gerektiğini kaydetti.
 
Daha önce de ABD'de bir barda Google Gözlük'e yasak getirilmiş ve bu gözlüklerle bar içine girilmesinin önüne geçilmişti. Bar yönetiminin gözlüğü barın içine sokmamasındaki en önemli etken ise şüphesiz yine gözlüğün gizlice görüntü alabilmesi ve görüntüsü alınanların bunun farkında olmaması...
 
Google ise eleştirilere şimdilik kulak asmayı yeğlerken, Google Glass yaygınlaşmaya başladığında kitlelerden nasıl tepki göreceği ise merakla bekleniyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV