banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

FACEBOOK VE INSTAGRAM KAPATILABİLİR!

Ana şirket Meta, veri aktarımı anlaşmazlığı nedeniyle Avrupa’daki sosyal medya ağları olan Facebook ve Instagram’ı kapatabileceğini açıkladı.

08 Şubat 2022 Salı 12:37
FACEBOOK VE INSTAGRAM KAPATILABİLİR!
banner265
FACEBOOK VE INSTAGRAM KAPATILABİLİR!

Ana şirket Meta, veri aktarımı anlaşmazlığı nedeniyle Avrupa’daki sosyal medya ağları olan Facebook ve Instagram’ı kapatabileceğini açıkladı.

Matbaa

Daha önce Facebook olarak bilinen şirket Meta, Avrupalıların verilerini ABD merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen Avrupa veri düzenlemeleriyle ilgili olduğu söylendi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu yıllık raporda Meta, geçen perşembe günü yeni bir çerçeve kabul edilmemesi ve şirketin mevcut anlaşma modelini artık kullanamaması durumunda kıtadan uzaklaşmak zorunda kalacağının altı çizildi.

Şirket sorunun, daha önce Facebook olarak bilinen çatı şirket Meta'nın Avrupalıların verilerini ABD merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen AB veri düzenlemeleriyle ilgili olduğunu belirtti.

"​Faaliyet gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler arasında veri aktarımı yapamıyorsak veya ürün ve hizmetlerimiz arasında veri paylaşımımız kısıtlanıyorsa, bu, hizmetlerimizi sunma becerimizi, sunma şeklimizi etkileyebilir. Hizmetlerimiz veya reklamları hedefleme yeteneğimiz" ifadesi okundu.

Meta’dan yapılan açıklamada, ülkeler arasında kullanıcı verilerinin işlenmesinin iş ve reklam hedeflemesi için çok önemli olduğunu söylerken, “Faaliyet gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler arasında veri aktarımı yapamıyorsak veya ürün ve hizmetlerimiz arasında veri paylaşımımız kısıtlanıyorsa, hizmetlerimizi sağlama yeteneğimizi, şeklimizi veya reklamları hedefleme yeteneğimizi etkileyebilir” ifadelerine yer verdi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV