banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Bir Ülkücü'nün Ölümünün Ardından...

12 Eylül döneminde uzun süre hapis yatan Mahmut Eren vefat etti. Peki Mahmut Eren kimdir, neden hapis yattı? 12 Eylül sürecinde asker öldürme suçundan idam edilen sol görüşlü Erdal Eren’in yerine neden dayak yedi?

30 Aralık 2021 Perşembe 14:28
Bir Ülkücü'nün Ölümünün Ardından...
banner322
 Mahmut Eren vefat etti. Mahmut Eren’in vefat haberini arkadaşı Şefkat Çetin duyurdu.

Eski MHP yöneticisi Şefkat Çetin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mahmut Eren’in vefatını şöyle duyurdu:

“MAHMUT EREN.. Acı Haberi Geldi..

Allah Rahmet Eylesin.. Mekanı Cennet Olsun..

Çileli Günlerimizin, CÜRÜM Kardeşliğimizin,

Ülküdaşlığımızın, Dava Arkadaşlığımızın Hukukunu Bilen..

Kazandığı Sevgiyi Sindiren.. Ülkücülüğün Sorumluluğunu

Taşımasını Bilen.. Dostluğuna Güvenilen Yiğidimiz..”

12 Eylül döneminde uzun süre hapis yatan Mahmut Eren’in vefatının ardından Mahmut Eren kimdirneden hapis yattı, 12 Eylül sürecinde asker öldürmekten idam edilen sol görüşlü Erdal Eren’le olan anısı nedir soruları gündeme geldi.

Mahmut Eren, 12 Eylül döneminde ülkücü kimliği ile öne çıkmış bir isim. Nitekim Mahmut Eren, darbenin ardından hapse atılan ülkücü isimlerden biri. 

Mahmut Eren, meşhur Ulucanlar Cezaevi’nde kendisinin aksine sol görüşlü biri olan idam edilen Erdal Eren’le koğuş arkadaşı. Hatta bu ismin yerine dayak yemeyi göze almış bir isim. 

12 Eylül döneminde Ülkücülerin yaşadıklarını beyaz perdeye yansıtan 'Ülkücüler' adlı filmde, özellikle idam edilen ülkücülerle ilgili canlandırmalar tüyleri diken diken ederken, “solcu Erdal Eren için dayak yiyen ülkücü” başlığı da hayli dikkat çekiyor. 

Filme göre, asker öldürmek suçundan hüküm giyen Erdal Eren, cezaevinde en çok işkenceye maruz kalan isimlerden. Asker öldürdüğü için Mamak’taki askerler herkesten daha fazla işkence ediyor ona. Bir de Erdal Eren’le aynı hücreyi paylaşan ülkücü mahkûm Mahmut Eren var. Onun arkadaşlarıyla paylaştığı olay, filmde şu şekilde aktarılıyor: “Her gelen asker Erdal Eren’i dövmek için, Eren diye bağırıyor, çocuk hücrenin penceresinden ‘Emret komutanım!’ diyerek elini uzatıyor ve sayısız cop darbesi yiyor. Bu durum her nöbet değişiminde tekrarlanıyor, artık çocuk bitap düşmüş, hâlsizlikten ölecek. Bir diğer asker Eren diye seslenince dayanamadım, bu sefer ben ‘Emret komutanım!’ diyerek elimi uzattım, onun yerine birkaç kez dayak yedim.”

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: #ülkücüUlucanlar

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV