banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, YENİ AKADEMİK YILINI “İYİ EĞİTİM, CENTİLMEN MÜCADELE” SLOGANIYLA BAŞLATTI.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, 2011-2012 ÖĞRETİM YILI BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA AÇILDI

13 Ekim 2011 Perşembe 06:13
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, YENİ AKADEMİK YILINI “İYİ EĞİTİM, CENTİLMEN MÜCADELE” SLOGANIYLA BAŞLATTI.
banner264
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, YENİ AKADEMİK YILINI
“İYİ EĞİTİM, CENTİLMEN MÜCADELE” SLOGANIYLA BAŞLATTI.

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, 2011-2012 ÖĞRETİM YILI
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA AÇILDI

 

İstanbul Üniversitesi 2011-2012 öğretim yılı açılış töreni, 12 Ekim 2011 tarihinde T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra AB Bakanı Egemen Bağış, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, YÖK üyeleri, rektörler, İstanbul Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

 

Yeni akademik yılı “iyi eğitim, centilmen mücadele” sloganıyla açan İstanbul Üniversitesi, sporun önemine vurgu yaptı. Teknolojinin kolaycılığa alıştırdığı, sağlık sorunlarının giderek arttığı bilgisayar çağında, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek olan gençlerimizin, iyi eğitim ve sağlıklı bir yaşamı tercih etmelerinin önemi üzerinde duruldu.

 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. “1453’ten Günümüze İstanbul Üniversitesi Belgeseli”nin açılış törenine özel 10 dakikalık versiyonunun gösteriminin ardından, İÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Atak konuşma yaptı. İÜ araştırma görevlilerini temsilen Türkiye’yi Dünya Sörf Şampiyonası’nda başarıyla temsil eden Araş. Gör. Cihan Akça kürsüye çıktı. Akça, konuşmasında sporun önemi ve İstanbul Üniversitesi’nin spor etkinliklerine değindi.

 

YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet konuşmasında, İstanbul Üniversitesi’nin son üç yılda gösterdiği gelişim, gerçekleştirilen projeler ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Açılış töreninin sloganının "iyi eğitim, centilmen mücadele" olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yunus Söylet, bu sloganla spor ve eğitimin ayrılmaz birer kavram olduğunu bir kez de yükseköğretim düzeyinde vurgulamak istediklerini söyledi.

 

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan konuşma yaptı. Türkiye’deki üniversitelerde yaşanan son gelişmeleri aktaran Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yeni akademik yılda tüm öğrencilere başarılar diledi.

 

Kürsüye son olarak T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan geldi. İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü üniversitesi olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, İstanbul Üniversitesi’nin 558 yıllık tarihi boyunca çok sayıda bilim adamı, sanatçı, düşünür ve siyasetçi yetiştirdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretim üyeleri ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

başbakan recep tayyip erdoğan, prof yunus söylet

istanbul üniversitesi

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV