banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Öğretmen atamalarında bir ilk

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl bir ilki gerçekleştirip 23 bin öğretmeni alan sınavından atayacak.

04 Eylül 2013 Çarşamba 15:59
Öğretmen atamalarında bir ilk
banner304
Öğretmen atamalarında bir ilk
Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl bir ilki gerçekleştirip 23 bin öğretmeni alan sınavından atayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 87 alanda 40 bin öğretmen atamasında bir ilki gerçekleştirecek. 23 bin öğretmen adayını, alan sınavına girmiş öğretmenlerden atayacak.
HERKES BRANŞINDAN SORUMLU OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 yılı için öğretmen atamalarını 9-10 Eylül’de yapacak. 87 alanda yapılacak 40 bin öğretmen ataması ile Bakanlık aynı zamanda bu yılki atamalarda bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 23 bin öğretmen adayını alan sınavına girmiş öğretmenlerden atayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Ulusal Öğretmen Stratejisi’nde yer alan çalışmalardan birisi de öğretmen adaylarının kendi branşlarından sorumlu oldukları alan sınavlarıydı. Bakanlık bu konuda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ortak bir çalışma başlattı ve en çok öğretmen alımlarının olduğu branşlarda sınav yaptı. Böylece Bakanlık tarihinde ilk defa öğretmen adaylarını branşlarından aldıkları puanlara göre atamış olacak.
BİN 835 SINIF ÖĞRETMENİ ATANACAK

Öte yandan 4+4+4 yeni eğitim sistemine geçişle birlikte öğretmenlerin görev süresi 4 yıla indirilmiş, böyle olunca da sınıf öğretmenlerinin norm fazlası öğretmen statüsüne düşeceği ve bundan sonraki atamalarda sınıf öğretmeni alınmayacağı tartışmaları başlamıştı. Ancak durum öyle olmadı. Eylül’de yapacağı atamalarda Bakanlık toplam bin 835 sınıf öğretmeni atayacağını duyurdu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV