banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sosyal medya mercek altında

Hükümet, internet aracılığıyla aldatılan kadın ve çocuklar için düğmeye bastı.

04 Kasım 2013 Pazartesi 11:59
Sosyal medya mercek altında
banner229
Sosyal medya mercek altında
Hükümet, internet aracılığıyla aldatılan kadın ve çocuklar için düğmeye bastı.
Sosyal paylaşım sitesi facebook ve sohbet sitelerinde kurulan ilişkiler nedeniyle drama dönüşen hayatlar, hükümeti harekete geçirdi. Sosyal medya aracılığıyla küçük yaşta kızlara yönelik şantaj ve tecavüz Meclis'in gündemine taşındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet ve istihbarat, özel ekip kurarak sosyal medyayı yakın markaja aldı. Bakanlık, internet ortamında insanları tuzağa düşürmeye çalışanlara karşı savaş açtı.

ALDATILAN KADINLAR ŞİKAYET ETTİ

Bakan Fatma Şahin, Bakanlık İletişim Merkezi'ni arayan sosyal medya mağduru çocuk ve kadınların şikayetlerine dikkat çekti. Şahin'in verdiği bilgiye göre, internet üzerinden yaşanan mağduriyetler arasında aldatılma başı çekti. Eşinin kendisini facebook'ta tanıştığı kişiyle aldattığını söyleyenlere psikolojik destek verildi. İnternet kanalıyla tehdit edildiğini ve şiddete maruz kaldığını söyleyenler ise korumaya alındı. Suçlular hakkında yasal işlem yapıldı.

GÜVENLİ İNTERNET ATAĞI

Bakan Fatma Şahin, sosyal paylaşım siteleri nedeniyle mağdur olan, internette tanıştıkları erkeklerin tecavüzüne uğrayan, küçük yaşta hamile kalan çocuklar konusunda ilgili kurumlarla işbirliği içinde olduklarını belirterek, güvenli internet için çalışma başlattıklarını açıkladı. Şahin, "İstismara uğrayanlara yönelik hizmet modelleri geliştiriyoruz. Sağlık, sosyal, ekonomik, psikolojik açılardan her türlü hizmeti veriyoruz. Gerekli durumlarda savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" ifedesini kullandı.

ÇOCUK ANNELERE TAM DESTEK...

Bakan Fatma Şahin, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa ile "tek taraflı ısrarlı takibin" şiddet olarak değerlendirildiğini belirtti. Şahin, bu eylemler hakkında tedbir kararı alınabilmesinin hükme bağlandığını söyledi. Bakan ayrıca hangi sebeple olursa olsun hamile kalan 18 yaş altı çocukların korumaya alındığını da sözlerine ekledi.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV