banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

THY'den atılan 305 işçi ile ilgili çok önemli karar

Grev yasağının meclisten geçmesi üzerine işten atılan 305 THY işçisinden 256’sının görevlerine geri döndüğü geri kalan 39 Teknik A.Ş. işçisi için de görüşmelerin hafta içinde sonuçlandıralacağını açıklandı.

05 Şubat 2014 Çarşamba 12:47
THY'den atılan 305 işçi ile ilgili çok önemli karar
banner321
THY'den atılan 305 işçi ile ilgili çok önemli karar

Grev yasağının meclisten geçmesi üzerine işten atılan 305 THY işçisinden 256’sının görevlerine geri döndüğü geri kalan 39 Teknik A.Ş. işçisi için de görüşmelerin hafta içinde sonuçlandıralacağını açıklandı.

GREV yasağı getiren düzenlemenin Meclis’ten geçmesini protesto için yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle 2012 yılında işlerine son verilen 305 THY işçisinden 256’sının görevlerine geri döndüğü geri kalan 39 Teknik A.Ş. işçisi için de görüşmelerin hafta içinde sonuçlandıralacağı açıklandı. Bu arada disiplin suçu işledikleri belirtilen 10 kişi hakkında ise yasal sürecin devam ettiği öğrenildi.

Yeni seçilen Hava-iş sendikası yönetimi tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şöyle denildi:

"24. Dönem Toplu İş sözleşmemizde mutabakata varılan protokol anlaşması gereği THY A.O. Yönetimi ile sendikamız yönetimi arasında oluşturulan komisyon çalışmaları tamamlanmış ve 256 Üyemizin iş başı yapması uygun görülmüştür. Teknik A.Ş.’deki 39 üyemiz ile ilgili görüşmeler de hafta içinde sonuçlandırılarak tarafımızdan bilahare açıklanacaktır.

Bazı üyelerimiz işveren tarafından disiplin suçu niteliğindeki suçlar kapsamında görüldüğünden işe iadeleri konusunda mutabakat sağlanamamıştır. Bu arkadaşlarımız için anlaşma protokolüne şerh düşülmüş ve arkadaşlarımızın yasal haklarını araması hususunda ve hukuki süreçte kendilerine sendikamızca her türlü destek verilecektir.

Sendikamız yeni yönetimi göreve geldiği 08 Aralık 2013 tarihi itibariyle olağan üstü bir gayret göstererek yaklaşık yedi ay süren grevi başarıyla bitirmiş ve bu kısa süreçte sendikal yaşamda örneğine az rastlanılacak bir başarıya daha imza atarak, işyerinden atılan yüzlerce üyemizin işe dönüşü sağlanmıştır.

Yeniden iş başı yapacak üyelerimize bu süreçte yaşadıkları sıkıntıların bir daha yaşanmaması dileği ile, sendikamız öncülüğünde yaptıkları mücadele ve verdikleri destekten dolayı teşekkür eder, işe dönüşlerinin hayırlı olmasını dileriz.

İş başı yapacak üyelerimizin sendikamız genel merkezine bizzat gelerek 10 Şubat 2014 saat 17.00’a kadar iş başı formalarını doldurmalarını rica ederiz."

Öte yandan Hava-İş'ten yapılan açıklamada işten atılan THY personelinin 10 Şubat başvurusu ve eğitim prosedürlerinin ardından 1 Mart'tan itibaren işe döneceğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Hurriyet.com.tr’ye konuşan HAVA-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Sedat Ali Emanet dün gece taraflar arasında bir protokol imzalandığını belirtti. Protokol sonucunda THY’de görevinden ayrılan 305 kişi 10 Şubat’a kadar işe geri alınmaları için başvuruda bulunabileceğini bildiren Emanet işe dönüş başvurusu yapanların isimlerinin önce yönetimine verileceğini ifade etti. Daha sonra işe geri alınmak isteyen kişilerin eğitimden geçirileceğini söyleyen Emanet 1 Mart itibarıyla işe iade başvurusu yapan kişilerin aynı pozisyonlarında tekrar görevlerine döneceklerini belirtti.

GREVE KATILAN 305 KİŞİ İŞTEN ATILMIŞTI
Türk Hava Yolları’ndaki grev nedeni ile 305 Hava İş üyesi işten atılmıştı. Söz konusu işçilerin önemli bir bölümü iş mahkemelerinde açtıkları işe dönüş davalarını kazanmıştı. 305 işçinin işe dönüşü sorunun devam ettiği süreçte Hava İş Genel Kongreye gitmişti. 7-8 Aralık’ta yapılan seçimlerde 24 yıl Hava İş Başkanlığı yapan Atilay Ayçin, seçimi kaybetmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV