banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Vira İstanbul Yıkılıyor!

Beylikdüzü Belediyesi Ortaklı Gül İnşaat Proje A.Ş Vira İstanbul Projesi yıkılacak. Heyelan Bölgesi'ne imar izni veren kişilerle alakalı savcılık soruşturma başlatacak mı!

03 Mayıs 2017 Çarşamba 23:02
Vira İstanbul Yıkılıyor!
banner312
Vira İstanbul Yıkılıyor!

Beylikdüzü Belediyesi Ortaklı Gül İnşaat Proje A.Ş Vira İstanbul Projesi yıkılacak. Heyelan Bölgesi'ne imar izni veren kişilerle alakalı savcılık soruşturma başlatacak mı!

Milletin can ve mal güvenliğini hiçe sayarak görev yapanlara kim dur diyecek!

Beylikdüzü Tabela

"Vira İstanbul Yıkılıyor mu !" başlığı ile 24 Mart 2017 tarihinde verdiğimiz haberin yankıları sürerken BİLİRKİŞİ HEYETİ DE "YIKILMALI" DEDİĞİ Vira İstanbul Projesi mahkeme kararı ile yıkılacak. Konuyu mahkemeye taşıyan Hasan Basri Akın mahkemenin gerekçeli kararını bekliyoruz mahkeme kararını Kamuoyu ile paylaşacağız dedi.





Beylikdüzü Vira İstanbul projesi Beylikdüzü Belediyesi ortaklı alan Heyelan Bölgesi çıktı! demiştik.Bir raporda bilirkişiden geldi mahkemelik olan Vira İstanbul Projesi için Bilirkişi Kanun adına yıkılmalı demişti.


İLK İŞİ SATIŞ YETKİSİ ALMAK OLMUŞTU

AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Uzun döneminde bir metrekare arsa sattırmamakla övünen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı seçilir seçilmez gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısında, kamuoyunda ‘100 Dönüm Arazi’ olarak bilinen arsanın satış yetkisini almış ve o günlerde bu olay beylikdüzü'nde yankı uyandırmıştı.

İHALE, GÜL İNŞAAT PROJE A.Ş verildi VİRA İSTANBUL denildi...

Projenin, hasılat paylaşımı yöntemiyle yüzde 35’e Gül İnşaat Proje AŞ’ye verilmesi tepki çekmiş, vatandaşlar tepkilerini; “Beylikdüzü’nde yüzde 35’le arsa mı kaldı? O arsa kamunun değil de İmamoğlu’nun kendisinin olsaydı, yüzde 35’le verir miydi?” şeklinde dile getirmişlerdi. Geçtiğimiz aylarda Gül İnşaat Proje AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Gül’ün evi ve işyeri FETÖ kapsamında aranmıştı.

7 MİLYON 900 BİN TL CEZA!

Projeye ÇED Raporu ya da ÇED Gerekli Değildir belgesi alınmadan başlandığını fark eden ilçenin tanınmış isimlerinden Hasan Basri Akın’ın şikayeti üzerine inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Beylikdüzü Belediyesi ile Gül İnşaat Proje AŞ’nin ortak olduğu Vira İstanbul projesine 7 milyon 900 bin TL ceza kesti.

DAİRE VE DÜKKAN SAYILARI DEĞİŞİYOR

Projedeki daire ve dükkan sayısının durmadan değiştiğini ifade eden Akın, “Nasrettin Hoca’nın kazanı misali, Vira İstanbul’un apartmanları doğuruyor ve her geçen gün daire sayısı artıyor” dedi.



BİLİRKİŞİ HEYETİ DE "YIKILMALI" DEDİ

Konuyu mahkemeye taşıyan Hasan Basri Akın’ın talebiyle mahkeme heyeti Vira İstanbul projesini yerinde incelemiş ve ulusal basında da haberlere konu olmuştu. Mahkemenin atadığı bilirkişinin zamanında raporu hazırlamadığını dile getiren Akın, “Raporun çıkması için adliyenin yollarını aşındırdım” dedi. Geç de olsa raporun mahkeme heyetine verildiğini söyleyen Akın, “Adaletin kestiği parmak acımaz” ifadesini kullandı.

KANUN GEREĞİ YIKILMALI

2872 sayılı Çevre Kanunu gereği inşaatların yıkılması gerektiğini dile getiren Akın, Beylikdüzü’nde aynı durumda olan başka projeler de olduğunu, onları da şikayet ettiğini söyledi. Bilirkişi raporunun sonuç kısmında Akın’ı doğrulayan şu ifadelere yer vermiş: Gül İnşaat Proje AŞ ÇED Gerekli Değildir Kararı alınmadan önce ruhsat aldığından, 142 ada 19 – 20 parselleri kapsamayan Proje Tanıtım Dosyası hazırlandığından, süreç mevzuata uygun işletilmediğinden ve bu süreç içerisinde faaliyetlerine başladıklarından ve devam ettiklerinden dolayı yapı alanını eski haline getirmekle yükümlüdür…

ZARARI KİM KARŞILAYACAK?

“Kanun gayet açık, gayet net” diyen Akın, inşaatların yıkılmasıyla birlikte projeden mülk satın alanlara yazık olacağını ifade edenlerin yalan söylediklerini iddia etti. Kat mülkiyeti kurulmadığı için inşaat şirketinin fatura kesemeyeceğini, dolayısıyla satış yapamayacağını ifade eden Akın, “Buna rağmen satın alanlar olmuşsa, Gül İnşaat Proje AŞ ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve imzası bulunan Belediye yetkilileri bu zararı karşılamalıdırlar” dedi.



Vira İstanbul Yıkılıyor mu !



Beylikdüzü'nde İnşaat Doğurdu!

Vira İstanbul'a Hakim Keşif Yaptı!

Beylikdüzü'nde Tabut Evler!


Ödüllü Ekrem İmamoğlu'nun Titanik Maceraları!

beylikdüzü gnl tabela

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • isimsiz 6 yıl önce yorumlandı

      allah hepinize merhamet verse de ev fiyatlarını düşürseniz millet ev alabilse herşey de zam herşey de faiz

    • Kemal Babataş 7 yıl önce yorumlandı

      vira istanbul çed sorunu çözülmüş ve projede herhangi bir sorun kalmamıştır. bakanlığın ilgili yazısını bilgilerinize sunarım. http://www.csb.gov.tr/iller/istanbul/index.php?sayfa=duyurudetay&id=291903

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV