banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Albatros Alanın Elinde Kalacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün satışını yaptığı! Etkin heyelan bölgesi olan Albatros parkının Tubitak raporundaki harita akılları karıştıracak...

26 Nisan 2017 Çarşamba 21:25
Albatros Alanın Elinde Kalacak!
banner322
Albatros Alanın Elinde Kalacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün satışını yaptığı! Etkin heyelan bölgesi olan Albatros parkının Tubitak MAM raporundaki harita akılları karıştıracak...

Beylikdüzü Tabela

Albatros Parkı Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. - SKY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş Ortaklığına 160 milyon 30 bin lira bedel karşılığı satıldı. Büyükçekmece sahilinde yer alan Albatros parkı diye bilinen 516 ada 5 parselin satışı son yapılan ihale ile gerçekleşti. 11 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen ihalede, yaklaşık 30 dönümden oluşan arazi satıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tubitak Raporu için ne diyecek!
Bu bölgeye nasıl imar izni çıkacak! İnsanların canları hiçe mi sayılacak!

Jeoloji Mühendisleri Odası ne diyecek!
Jeoloji mühendisleri odası geçmiş yıllarda pınartepe mahallesi içinde açıklama yapmıştı bu alanlarda imara kim dur diyecek.

Yatırımcıların Elinde kalacak bu yer çevrecilerin savunduğu üzere hem ağaçlandırılacak hemde Albatros parkı kuşların ve diğer canlıların yaşam alanı olmaya devam edecek.

Tubitak MAM Raporu İçerisinde bulunan harita!

Mart 2016 Tarihli Raporda görülen haritayı siz okurlarımızla paylaşıyoruz.
Etkin heyelan bölgesi olarak gözüken kısım açıkça görünüyor.

albatros harita
albatros heyelan


Yapılan Satışla ilgili firma ve belediye bakalım neler demiş!

YATIRIM TUTARI 200 MİLYON DOLARI BULUR
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Hamit Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada "İhale yapıldı ve kesinleşti. Kesinleştikten sonra bize bir tebligat geldi bugün de tebligata cevap verdik. Ödeme süreci başladı yüzde 25’i peşin 3’’er ay taksitle yaklaşık faizleriyle de birlikte 168 milyon lira gibi bir ödeme yapılacak. İhalenin peşin fiyatı 160 milyon 30 bin TL ‘idi.

Büyükçekmece Belediyesi burada plan tadilatını yaparak ana kentten onaylatıp ticaret, turizm ve konut şeklinde çıkartmış, zaten ihale de o şekildeydi. Biz, Katar, Yemen, Suudi Arabistan grubunun oluşturduğu bir firma ile girdik. Bu firma da çok güçlü bir grup amaç sadece bu ihale ile kalmak değil başka projelere de katılarak Türkiye’ye sermaye getirmek. Projeye bu sene 3 ila 4 ay içerisinde geliştirip en geç Eylül ayına kadar da kazma vurmayı planlıyoruz. Karma proje olarak içerisinde konut, ticaret ve turizm var. Toplam yatırım bedeli 200 milyon dolar olabilir" dedi.
 

KONUT VE TURİZM ALANI OLACAK


Gazete Habertürk'e konuşan belediye yetkilisi ise “Bu alana belirtildiği gibi konut ve turizm alanı yapılması planlanıyor. Ancak orası park değil. Aslında bu arazi, Albatros Parkı’nın arka tarafındaki imarlı arazi. İmarı da yeni değil. 1972’den beri bu alan imarlı. Bu anlamda, parkı imara açıp sattılar demek doğru değil. Albatros Parkı denilen alan, o arazinin altındaki sahil şeridi” dedi.


Diren Hasan Akgün!

Koruluk Ağaçları kesilerek arazi peşkeş çekilecekti!

Beylikdüzü Rant Oyununu Vatandaşlar Bozdu!

Cengiz Alçayır'a Hapis Şoku!

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 4 yorum mevcut

    • sevda nar 7 yıl önce yorumlandı

      bu haberinizden sonra bilim adamlarının konuşmasını yayınladınız evet başarılı bir tespit ve bilim işe el attı bazı çıkar odaklarının rantını kestiniz helal olsun sizlere...

    • hasan abi 7 yıl önce yorumlandı

      bu ekip gezi parkı elden gidiyor diye büyükçekmece halkını servislerle taksime taşıyanlara bak kendi en güzel yerlerini satıyorlar yakında yeni yapılan belediye binasını da otel diye satarlarsa şaşmayın.

    • aslı cebi 7 yıl önce yorumlandı

      bir yeşil alanımız vardı onuda aldın hasan ama bu haber umarım sonu olur yapılanların inşallah çivi dahi çakamazlar

    • tuna sur 7 yıl önce yorumlandı

      başkan akgün görmesin bu haberi çıldırır paracıkları aldıysa belediye geride ödemez alan firmaya yazık olmuş :)

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV