banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İş arkadaşıyla kavga, tazminatsız kovulma sebebi

İş yerinde kavga tazminatsız kovulma sebebi oldu. Yargıtayın kararı iş yerinde tartışmaya sebep olan işçinin tazminatsız işten çıkarılmasının yolunu açtı.

26 Nisan 2019 Cuma 05:56
İş arkadaşıyla kavga, tazminatsız kovulma sebebi
banner263
İş arkadaşıyla kavga, tazminatsız kovulma sebebi

İş yerinde kavga tazminatsız kovulma sebebi oldu. Yargıtayın kararı iş yerinde tartışmaya sebep olan işçinin tazminatsız işten çıkarılmasının yolunu açtı.

seo yazılım

İş yerinde yaşanan kavga, tazminatsız kovulma sebebi olacak. Yargıtay, çalışanlar arasında yaşanan kavgalarla ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, kavgaya sebep olan ve ilk saldıran çalışanın kıdem ve ihbar tazminatı almaksızın işten atılabileceğine hüküm verdi.

PATRON, KAVGAYA SEBEP OLAN ÇALIŞANI İŞTEN KOVDU
Bursa’da bir iş yerinde, iş arkadaşlarını gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uyaran bir şahıs, kendini kavganın ortasında buldu. İş yeri sahibi olaya müdahale ederek kavgayı başlatan çalışanını işten çıkardı. Kovulan işçi, yıllardır çalıştığı iş yerinden tazminat alamadı. Tazminatsız kovulma nedeniyle iş mahkemesine başvurdu.

ÇALIŞAN TAZMİNATSIZ KOVULDUĞU İÇİN DAVA AÇTI
Haksız yere işten çıkarıldığını, tazminatını alamadığını belirten davacı, kıdem ve ihbar tazminatının ödenmesini talep ederek, yargılamayla ilgili masrafların da davalıdan temin edilmesini istedi. Davalı işveren ise, kavgayla ilgili tutanak tutulduğunu, iş akdinin haklı nedenle feshedildiğini belirtti. Mahkeme davayı kabul etti ancak, davalı işveren temyize gitti. Devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

KAVGA TAZMİNATSIZ KOVULMA NEDENİ SAYILDI
Davacının tartışmayı başlatan kişi olduğunu kabul etti. Yargıtay kararında bu ifadeye yer verildi. Yargıtay kararı şu şekilde açıkladı:

Kavgayı ilk başlatanın davacı olduğu için sataşmanın davalıya haklı fesih imkânı verdiği anlaşıldığından mahkemece davacının kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yerine aksi gerekçe ile kabulüne karar verilmesi hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verdi.





Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV