banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir konutlarına başvurular yarın başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vatandaşlar için satışa sunulan 605 yeni konut için başvuruların yarın başlayacağını söyledi.

01 Nisan 2018 Pazar 21:38
TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir konutlarına başvurular yarın başlıyor
banner311
TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir konutlarına başvurular yarın başlıyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vatandaşlar için satışa sunulan 605 yeni konut için başvuruların yarın başlayacağını söyledi.
TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir konutlarına başvurular yarın başlıyor. En düşük konut fiyatının 160 bin TL ve en düşük taksit tutarının 667 TL olan 605 konut için başvuruların yarın itibarıyla başlayacağını söyleyen Turan, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların en geç 11 Nisan 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

AMAÇ HİÇ EV SAHİBİ OLMAYAN DAR GELİRLİ VATANDAŞI EV SAHİBİ YAPMAK

Vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurup ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiklerini vurgulayan Turan, "Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz" dedi.
Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların müracaatlarını 11 Nisan 2018 tarihine kadar ilgili kamu bankasına yapması gerektiği vurgulayan Turan, "Başvuruların tamamlanmasından sonra 25 Nisan'da Noter huzurunda yapacağımız kura çekimi ile konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek" ifadelerini kullandı.
BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartlarını hatırlatan Turan, başvuru sahibi vatandaşların öncelikle hiç konut sahibi olmaması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, İstanbul'da en geç 30.04.2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması ve 18 yaşından büyük olma şartlarının olduğunu söyledi. Bu şartları sağlayan vatandaşların başvuru yapma hakkına sahip olacağını ve 5 bin lira yatırarak kuraya katılabileceğini aktaran Turan, kura sonucunda konut sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin 02 Mayıs 2018 tarihinden itibaren iade edileceğini söyledi.


YATAY MİMARİ VE MAHALLE KÜLTÜRÜ

İstanbul Kayaşehir'de satışa sunulan 605 konutun 'mahalle konsepti' ile geliştirilmiş semt kültürünü barındırdığını belirten Turan, "Projemiz yatay mimari ile inşa edildi. Satışa sunduğumuz projede cadde konsepti var. Yaya öncelikli bir cadde burası. Projemizde de mahalle kültürü yaşayacak. Farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği; semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanı oluşacak" açıklamasında bulundu.
Satılacak konutların satış işlemlerinin yüzde 25 peşinat bedeli 120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeli ile 144 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirileceğini aktaran Turan, TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresi ile Halk Bankası'nın İstanbul'daki tüm şubelerinden başvuru koşullarının ayrıntılı olarak temin edilebileceğini açıkladı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV