banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Aidat terörüne İski el koydu.

Lağım tehditiyle aidat almak istiyorlar!

22 Ekim 2011 Cumartesi 18:27
Aidat terörüne İski el koydu.
banner265

Aidat terörüne İski el koydu.
 
Lağım tehditiyle aidat almak istiyorlar!
 
Mahallede haraç gibi aidat ödenmesini bitiren gazeteciye, insan haklarına aykırı tehdit.  
İstanbul Büyükçekmece İlçesi Alkent 2000 Mahallesi'nde " lağım tehdidi ile para sızdırma girişimine İski el koydu. " 
 
Alarko tarafından 1990 da site olarak yapılan 3 Haziran 2001 Pazar günü seçimle mahalle olan Alkent de, insanların aidat ödememesi gerektiğini belgelerle yazan Dursun Boran dün yeni bir tehdit aldı.
 
Yolları belediye encümen kararıyla 10.08.1993 de İmar Kanununun 16. maddesi uygulaması sonucu kamuya terk edilen, çöpleri haftanın 3 günü belediye tarafından toplanan, asayişi polis tarafından sağlanan mahalleyi site gibi göstermeye çalışıyorlar. 
 
Kendine Çamlıca site idaresi diyen hukuk dışı bir oluşum, mahallede oturanlardan zorla ve hileyle aidat adı altında ayda bin 250 lira. Senede 15 bin lira civarında kanun dışı para topluyordu. Yaklaşık 15 sene kamu yolu girişlerine bariyerler, özel güvenlik koyarak, mahalleye site havası vermişlerdi.

YARGITAY YOKSAYDI !
 
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin de 17.06.2010 da verdiği, 2010/ 10830 nolu kararda Alkent 2000 ile ilgili şu hükmü var:  
 
 " Birden çok parselde kurulu sitede, ( ki site hükmü de bitti. 3 Haziran 2001 de mahalle oldu )  toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir. "

 
Bu şu demek:
 
Alkent 2000 de Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. KMK uygulanmadığı için de, bir yönetici tayini, yönetim olmaz. İşletme projesi, aidat, avans toplanamaz. Kat Mülkiyeti (KM ) uygulanmadığını içinde ( Yöneticilik Müessesesini sadece KM düzenlemektedir.) BİR YÖNETİMDE OLAMAZ!
 
SENMİSİN AİDAT TOPLANMASINA MANİ OLAN!
 
Mahalle olduktan sonra Alkent'e taşınan gazeteci Dursun Boran, ayda bin 250 lira, senede 16 bin lira aidat talebini, " mahallede aidat olmaz diyerek reddeetti. Dava açtı " Bu arada belgelere ulaştı mahalle girişinde ki bariyerleri kaymakam İsmail Gündüz'e dilekçe verip kaldırttı. Mahallede özel güvenlik olmaz deyip , İstanbul Valiliğine müracaat edip özel güvenlik iznini iptal ettirdi, mahalleye karakol kurun dedi.
 
EVİNE 2 DEFA YUMURTALI SALDIRI YAPILDI.
 
Alkent'in mahalle olduğunu ortaya çıkaran Dursun Boran'ın evine 2009 ve 2010 senelerinde 2 defa yumurtalı saldırı yapıldı. Tehdit kolluk kuvvetlerine intikal etti. Senelerce sitede oturduklarını sanan yüzlerce insan, mahallede oturdukları gerçeğini öğrenince aidat ödememeye başladılar.
Trilyonlarca lira aidat gelirinden olan sözde site idaresi, önce yumurtalı saldırı yaparak Boran'ı korkutmak istedi.
 
İÇME VE BAHÇE SUYUNU KESTİLER !
 
Boran ve ailesi yurt dışındayken 13 Eylül 2010 da evinin önünü kazan sözde yönetim ailenin içme ve bahçe suyunu kesti. İski'nin devreye girmesiyle sular tekrar bağlandı. Sonra İski müstakil su aboneliği yaptı.
 
İnsan Hakları Madde 5:
Hiç kimseye işkence ya da zalimce, insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele ya da ceza uygulanamaz. Maddesine  aykırı davrananlar hakkında savcılığa suç duyurusu yapıldı.
 
TABELALARI DEĞİŞTİRDİ, İSKİ'YE SU ŞEBEKESİ DÖŞETTİ.
 
Kanunsuz aidata direnen, hukuk savaşı veren Boran geçen hafta da mahallenin eski sokak tabelalarını değiştirdi. Yeni sokak tabelalarında Alkent 2000 Mahallesi yazıyor. İski'ye müracaat eden Boran tek sayaçtan senelerdir pahalı su verilen mahalle sakinlerine, yeni su şebekesi hattı çektirmeye başladı. Yılbaşına kadar da hekes ferdi su aboneliği için İski ye müracaat edecek. Böylece sakinler su konusunda İski ile mhatap olacaklar.
 
LAĞIMI KESERİZ TEHDİDİ.
 
Kimse aidat ödemeyince rahatsız olan sözde yönetim, 19 Ekim 2011 de Bakırköy 6. noterliğinden 14698 numaralı ihtarı hem İski hemde Boran'a gönderip " lağımı patlatırız tehdidi " yaptı. 10 gün içinde atık su tesisatını kesmekle tehdit etti.
 
İşte o ihtar: 

Konu : Tapuya şerh edilmiş yönetim planımıza aykırı hareket ederek izinsiz şekilde İSKİ den temin edilen bireysel aboneliğiniz neticesinde, ortak şebekemizden ayrılmanıza dayalı olarak atık su arıtma sistemimizden de faydalanamayacağınızın ihtar edilmesidir. ( Mahalle olduktan sonra yönetim planı hükümsüzdür )
 
Açıklama :
 
" Maliki olduğunuz evinizin tapu kaydında şerh edilmiş olan yönetim planımız uyarınca tüm sitemize ait ortak tesisatlarımızda yönetimden müsade almaksızın değişiklik ve düzenleme yapmanız yasaklandığı halde İSKİ den bireysel abonelik aldığınız tesisatlarınızı değiştirdiğiniz tespit edilmiştir.
Bu hususta sözleşmeye aykırı davranışınız sebebiyle yasal yollara başvurma hakımız saklıdır.
2. Bireysel aboneliğinizle suyunuzu artık ortak şebekemizden kullanmamanızın bir sonucu olarak, atık suyunuzuda İSKİ nin aldığı ve arıttığı, atık su bedellerini iski ye ödediğiniz açıktır. Site içi ortak şebekeden su kullanarak, atık su bedellerini ödeyen site sakinlerimiz atık su arıtma tesisimizden faydalanmaktadır. Bu sakinlerimizden ayrı , farklı özel bir statütünüz bulunmadığı için artık bu tesisten bila ücret faydalanmanız haksız olacağından ve atık suyunuzu arıtma görevi abonelik veren iski ye ait olduğundan, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden 10 gün içinde atık su tesisatını kullanmanıza müsade etmeyeceğimizi beyan eder sitemizin içinde kendinize ait atık su tesisatınız nedeniyle çevreye koku, pislik vs. bir zarar vermeniz halinde hakkınızda yetkili makamlara şikayette bulunulacağı ve yasal yollara müracaat edileceğini ihtaren bildiririz. "
 
Alkent 2000 çamlıca yönetimi.
Tel: 0212. 889 0431 F: 889 1573

ANAYASA VE TCK YA GÖRE SUÇ İŞLİYORLAR!

 

İnsan hakları sözleşmesinin 3, 5, 12,  17, 21, TCK 96 Eziyet, 214 suç işlemeye tahrik, 184 İmar kirliliğine neden olma, 151 Mala zarar verme, 123 kişilerin huzur ve sükununu bozma, 107 Şantaj, Anayasa'nın 40 maddesi Temel hak ve hürriyetlerin korunması, 56 Çevre ve konut madesine göre suç işleyen sözde site yönetimi Kaymakamlığa, B.Çekmece başsavcısı Fuat Arı'ya şikayet edildi. 


http://www.haber3.com/yargitay-alkentte-aidat-olmaz--597019h.htm







beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • mustafa boy 13 yıl önce yorumlandı

      İSKİ - ALARKO mütaitlik Alkent 2000 ile sözleşmesini gözden gecirmeli,16.senedir,İSKİYE PROJE nicin verilmedi Menfat elde eden firma bu sürelerde cıkarlarına nicin göz yumuldu ilcede kamo yetkilileri yanlış yönlendirildi.muhtar ve azalarının çıkar ilişkileri ortak olduğu konuşuluyor.

    • MUSTAFA BOY 13 yıl önce yorumlandı

      Firma yönetcileri kural,kanun dinlemiyor,İski Kötü niyetli mütahit ALARKO protokolunuanlaşmasını acıklasın

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV