banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Beşiktaş 1 - 1 Porto

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı! Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 5. maçında Beşiktaş, Porto'yu konuk etti. Felipe'nin golüyle yenik duruma düşen Beşiktaş, Talisca ile eşitliği yakaladı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura lider olarak çıkmayı garantiledi ve tarihi bir başarının altına imza attı.

21 Kasım 2017 Salı 22:43
Beşiktaş 1 - 1 Porto
banner266
Beşiktaş 1 - 1 Porto

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı! Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 5. maçında Beşiktaş, Porto'yu konuk etti. Felipe'nin golüyle yenik duruma düşen Beşiktaş, Talisca ile eşitliği yakaladı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura lider olarak çıkmayı garantiledi ve tarihi bir başarının altına imza attı.


KLİMA KOMBİ

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı! Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Beşiktaş, 5. hafta mücadelesinde Porto'yu konuk etti.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Beşiktaş, yenik duruma düşmesine karşın oyundan kopmadı. Karşılaşmanın son bölümlerinde kontrollü bir oyun sergileyen Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kaldı ve bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Porto'nun golünü, 29. dakikada Felipe kaydetti. Beşiktaş'a beraberliği getiren gol, 41. dakikada Talisca'nın ayağından geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, tarihi bir başarının altına imza atarak bir üst tura lider olarak çıkmayı garantiledi.

Beşiktaş, puanını 11'e yükseltti. Porto ise puanını 7 yaptı.

Son hafta mücadelesinde Beşiktaş, Almanya'da RB Leipzig'e konuk olacak. Porto ise Monaco'yu sahasında ağırlayacak. Beşiktaş'ın ardından G Grubu'ndan bir üst tura yükselecek son takım, son hafta maçlarının ardından belli olacak.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile oynanan 5. hafta karşılaşmasında ideal 11'ini sahaya sürdü.

Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynanan karşılaşmada farklı bir 11'e şans veren Güneş, sakatlığı geçen Pepe'ye tarihi maçta görev verdi. Portekiz milli takım formasıyla yaşadığı sakatlık nedeniyle son lig mücadelesinde kadroda yer almayan Pepe, Porto maçında savunmanın göbeğinde her zaman olduğu gibi rakip hücumlarını engellemeye çalıştı.

Pepe'nin yokluğunda savunmada oynayan Gary Medel ise yedekler arasında yer aldı.

Babel ve Cenk de ilk 11'de

Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında yedek soyunan ancak ikinci yarı oyuna dahil olan Cenk Tosun ve Ryan Babel de Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu.

Süper Lig karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Jeremain Lens ile Alvaro Negredo, Porto maçında yedekler arasında yer alırken, bu oyuncuların yerine Cenk Tosun ve Babel görev yaptı.

Caner Erkin kadroda

Şenol Güneş, Caner Erkin'i de maç kadrosuna dahil etti.

Süper Lig'de Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından yaptığı hareket nedeniyle 6 maç ceza alan Caner Erkin, uzun bir aradan sonra kadroda kendisine yer buldu. Cezası nedeniyle şu ana dek Aytemiz Alanyaspor, Göztepe ve Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmalarını kaçıran siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile oynanan mücadelede ise Güneş tarafından kadroda tercih edilmemişti.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Tolga Zengin, Matej Mitrovic ve Oğuzhan Özyakup da yedekler arasında yer aldı.

Aboubakar, eski takımına karşı

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayan Vincent Aboubakar, bu sefer Porto formasıyla Vodafone Park'a çıktı.

Siyah-beyazlı takımda geçen sezon 12 lig, 6 Avrupa ve 1 Türkiye Kupası golüne imza atan Aboubakar, 169 gün sonra eski takımına karşı Vodafone Park'da sahada yer aldı.

Tarihi maça büyük ligi

Beşiktaşlı taraftarlar, tarihi maça büyük ilgi gösterdi ve stadı tamamen doldurdu.

Karşılaşmanın başlamasını coşkulu tezahüratlarla bekleyen taraftarlar, mücadele öncesinde oyuncuları tribüne çağırarak moral verdi.

Bu arada az sayıdaki Porto taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

Maç öncesi yemek

Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı kulübün yöneticileri, Porto heyeti ve UEFA delgesine bir yemek verdi.

Vodafone Park'taki restoranda gerçekleştirilen yemeğe Beşiktaş Kulübü adına başkan Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ürkmezgil ve Hüseyin Mican, Porto Kulübü Başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa ile kulüp yetkililerinin yanı sıra UEFA Delegesi Rudolphe Mannaerts katıldı.

Yemeğin ardından Fikret Orman, Jorge Nuno Pinto da Costa ile Rudolphe Mannaerts'a günün anısına plaket takdim etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

19. dakikada Babel'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Jose Sa'dan dönen topu savunma kornere attı.
29. dakikada Porto öne geçti. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo'nun ceza sahasına ortasında,  Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.
33. dakikada Adriano'nun uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma, dar açısına rağmen topa sert vurdu ancak kaleci Jose Sa gole izin vermedi.
39. dakikada Ricardo'nun sağdan yaptığı ortada, Aboubakar'ın vuruşunda, top auta gitti.
41. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Babel'in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk'in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarı

52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül ön direkte meşin yuvarlağa kafayı vurdu, kaleci Jose Sa topun kaleye gitmesine izin vermedi.
58. dakikada sol tarafta topla buluşan Babel ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten döndü.
61. dakikada soldan ceza sahasına şık bir çalımla giren Quaresma'nın şutunda, kaleci Jose Sa son anda topu kornere çeldi.
62. dakikada Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda ceza sahası içinde Ricardo'nun önünde kaldı. Portolu futbolcunun müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
85. dakikada Telles'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Marcano ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kalarak, puanını 11'e yükseltti ve bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya)
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 90+2 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Babel, Cenk Tosun
Porto: Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera (Dk. 90 Reyes), Ricardo (Dk. 80 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar
Goller: Dk. 29 Felipe (Porto), Dk. 41Talisca (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 9 Oliveira, Dk. 22 Maxi Pereira (Porto), Dk. 43 Talisca, Dk. 65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)


 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV