banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Akıllı Şehircilik konsepti çerçevesinde yeni bir proje hayata geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl "Akıllı Şehircilik" konsepti çerçevesinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 2018-2019 öğretim yılında veliler servis ücretlerini öğrenme, servis ve şoför sorgulamasını internet üzerinden yapabilecek.

08 Eylül 2018 Cumartesi 01:39
Akıllı Şehircilik konsepti çerçevesinde yeni bir proje hayata geçiyor
banner266
Akıllı Şehircilik konsepti çerçevesinde yeni bir proje hayata geçiyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl "Akıllı Şehircilik" konsepti çerçevesinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 2018-2019 öğretim yılında veliler servis ücretlerini öğrenme, servis ve şoför sorgulamasını internet üzerinden yapabilecek.

Okulların açıldığı gün olan 17.09.2018 tarihinde 06:00 – 14:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları (Bilet Entegrasyona dahil olanlar) ücretsiz olacak. İBB tarafından verilen; Okul servisi güzergah kullanım izin belgesi ve toplu taşıma aracı kullanım belgesi olmayan okul servis araçları ve şoförleri okul taşımacılığı yapamayacak. Belgeler okullar açılana kadar tamamlanacak.
Bu yıl İstanbul'da 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 2.714.030 öğrenci 151.604 öğretmen ders başı yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İSPARK A.Ş., Şehir Hatları A.Ş. , İDO A.Ş., İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Umum Servis Araçları Odası'nın katılımıyla AKOM'da toplantıda uygulanacak eylem planı hazırlandı.
KAYITLI ŞOFÖR SORGUSU

İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl ilk defa hayata geçirilen yeni bir uygulama ile veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr/ adresinden servis sorgulaması yaparak servisler hakkında tüm bilgileri ve servis ulaşım ücretlerini öğrenebilecek. Siteye giren veli karşısına çıkan "KAYITLI ŞOFÖR SORGULAMA'' ile şoför bilgilerine ulaşarak şoförün sistemde kayıtlı olup olmadığını öğrenebilecek. Şoför sisteme kayıtlı ise; "Servis Taşımacılığında Şoförlük Yapmaya Uygundur" ibaresi ekranda görünecek.
KAYITLI SERVİS ARACI SORGULAMA

Kayıtlı servis aracı sorgulama ile servis hizmeti alınan aracın hangi şahıs veya firma adına kayıtlı olduğunu ve servis yapmaya uygun olup olmadığını öğrenilecek. Araç sisteme kayıtlı ise; firma/taşımacı ismi ile birlikte "Servis Taşımacılığı Yapmaya Uygundur" ibaresi ekranda görünecek.
OKUL SERVİS ÜCRETİ HESAPLAMA

Okul servis ücreti hesaplama ile okul türü seçildikten sonra başlangıç ve bitiş noktaları harita üzerinden işaretlenerek UKOME tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden okul servis ücretleri hesaplanabilecek. Ücret hesaplaması yapılırken okul türü olarak "okul öncesi, ilkokul ve ortaokul" seçilmesi durumunda sistem tarafından, ücrete otomatik olarak %35 rehber personel ücreti de ilave edilerek veliler bilgilendirilecek.
ALINAN KARARLAR:

- Okul servis araçları öğrenci indirme-bindirme ve parklanma sırasında okul bahçelerini kullanabilecekler.

- Okul çevresinde öğrencilerin taşıtlardan inerek okul binasına girmeleri rehber personel ve öğretmenlerden oluşan "okul geçidi görevlileri" kontrolünde gerçekleşecek.

- Servis kullanacak öğrencilerin açık adresleri ve iletişim bilgilerinin servis şoförlerinde bulundurulması ve velilere duyurulması sağlanacak.

- Okulların açık adresleri, telefon numaraları, öğrenci kapasiteleri ve okul müdürlerinin bilgileri İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı birimlerine gönderilecek.
sabah

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV