ACILAR İNSANA GÜÇ VERİR..
Televizyonlar şehit cenazelerini gösteriyorlar ardı ardına. Son birkaç gündür aynı manzaraları görmekteyiz ne yazık ki. Ateş düştüğü yeri yakar, doğru! Kim ne derse desin, Türk bayrağına sarılı tabuta gözyaşlarını akıtan nişanlı kadar içimiz burkulmuyor. Elleriyle büyüttüğü yavrusunu en delikanlı çağında şehit veren annenin hissettiklerini anlamak çok zor... Evladını elleriyle toprağın bağrına bırakan babanın duygularına tercüman olmak bile mümkün değil. Abisinin tabutu önünde çığlıklara boğulan kız kardeşin acılarını en yanık türküler bile anlatamaz. İnsanın, insan olduğunu iddia eden hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağı yürek burkan tablolara.Böyle ölümler ağlanacak değil, gururlanılacak ölümlerdir. Bir kere ölüm yok olmak demek değilse ve şehitlik mertebesi Allah katında yüce bir makam ise o halde ne diye üzüleceğiz? Şehit cenazelerinin gölgesinden yükselen ‘vatan bölünmez' sözü kim bilir kimlerin yüreğine korku salıyor! Bu iman, bu yürek, bu kararlılık ne büyük ve tükenmez hazine. O halde korkaklık, ümitsizlik ve tembellik bizim kitabımızda yok.
Ey şehit olmadan bir gün önce babasını arayıp helallik isteyen, gözünü kırpmadan vatan hainlerinin karşısına dikilen yiğitler! Ey karlı dağları kanıyla yıkayan Mehmetçik! Evladını kaybeden, ama kendini kaybetmemek için başını dik tutan, içindeki derin acısıyla birlikte gurur dolu gözlerle komutanlara selam duran babalar! Ey kalbinin durma noktasına gelmesine rağmen ‘Bir oğlum daha olsa o da vatana feda olsun' diyen analar! Ey iki ay sonra evleneceği nişanlısını toprağa gömerken ‘Düğünümüzü cennette yapalım' diyen sevdalı yürekler! Ey abisinin tabutu başında asker elbisesiyle beni de askere götürün diyenler. Ey kocasını, kardeşini, yakınını kaybetse de kalbi vatan için çarpan vatanseverler. Ey olan bitenden habersiz, baba diye tabuta bakan, yetimliğin acısını boş gözlerle etrafına ne olup bittiğinden habersiz minicik yavrular! Ey bu ülkeyi gerçekten seven dostlar!
Acılar insana güç verir. Sevinmeyin, halaylar çekip, zurnalar çalıp oynamayın. Yüreklerine taş basıp vatan sağ olsun diyen yürekli insanlar var hala. Bu vatan için canını seve seve verecek yürek dolusu insanlar var. Hadi çekin silahlarınızı bitiremeyeceksiniz bizim bitmeyen kanlarımız var. Hepimiz bu ülke toprakları üzerinde yaşıyoruz, nefes alıyoruz, her türlü dine, dile, ırka ev sahipliği yapmış bu topraklar üzerinde neyi paylaşamıyoruz diye soruyorum. Unutmayın, “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez!”
Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!