banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Engellilerin Bankamatik Çilesi!

Yıllardır bitmeyen Bankamatik çilesi devam ediyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Engelsiz Beylikdüzü sözleri sadece lafta kaldı!

03 Nisan 2017 Pazartesi 06:47
Engellilerin Bankamatik Çilesi!
banner304
Engellilerin Bankamatik Çilesi!

Yıllardır bitmeyen Bankamatik çilesi devam ediyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Engelsiz Beylikdüzü sözleri sadece lafta kaldı!

Beylikdüzü Tabela

Beylikdüzü Belediyesi engellileri düşünmemeye devam ediyor.Bankamatiklerde işlem yapamayan engelliler kandırılmak istemiyoruz dediler.

Büyükşehir Mahallesi Atrium Çarşı önünde bulunan ATM'lerde sorun yaşayan engelli vatandaşların çilesi Kanal Beylikdüzü ekranlarına yansıdı. Engellilerin şikayetlerini yerinde inceleyerek çeken Gazeteci Gökhan Gülmez iki-üç seneden beri engellilerin şikayetlerini gerekli yerlere ilettiklerini ancak Beylikdüzü Belediyesinin duyarsız kaldığını söyledi.

Rampaların olmaması çile yaşatıyor.

Engelliler çoğu zaman şifrelerini başkalarına vermek suretiyle tanımadıkları kimselere ricacı olmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor, "Belediye başkanımıza söylendi, dernek başkanlarımıza söylendi fakat rampa yapılmadı. Bizler burada para çekmekte zorluk çekiyoruz. Şimdi bazı kişilere şifremizi vererek para çekmemize yardımcı olmalarını istiyoruz. Tanımadığımız kişiler olduğundan paralarımızın çalınmasından da korkuyoruz. Rampa yapılmasını istiyoruz.İki-üç senedir söylüyoruz yapılmıyor. Dernek başkanlarımız ve belediye başkanımıza da dile getirildi ama bir gelişme olmadı.Hatta Beylikdüzü Belediye Başkanının Eşi Dilek İmamoğlu, Tekerlekli Sandalye ile Beylikdüzü'nü gezdi aynı çarşının ve atmlerin önünde şov yaptı dediler.

Haberin Videosu Kanal Beylikdüzü Görüntüleri...



Seçimlerde ve Özel günlerde anılıyoruz!
Engelliler sadece özel günlerde ve seçimlerden seçimlere hatırlanmamak istediklerini söylediler.


Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Eşi Dilek İmamoğlu'nun fotografları







Beylikdüzü Belediye Başkanının Eşi Dilek İmamoğlu'nun haberleri basına bu şekilde servis edilmişti.

27 Eki 2014
Beylikdüzü Belediye Başkanının Eşi Dilek İmamoğlu, Tekerlekli Sandalye ile Beylikdüzü'nü Gezdi
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, engellilerin yaşadıkları zorlukları hissetmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir gün boyunca Beylikdüzü'nde tekerlekli sandalye ile dolaştı.

Beylikdüzü Belediye Başkanının Eşi Dilek İmamoğlu, Tekerlekli Sandalye ile Beylikdüzü'nü Gezdi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, engellilerin yaşadıkları zorlukları hissetmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir gün boyunca Beylikdüzü'nde tekerlekli sandalye ile dolaştı. Dilek İmamoğlu'na Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya da eşlik etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin yöneticilerine, engelli bir bireyin yaşadığı zorlukları hissetmek için tekerlekli sandalye ile bir gün boyunca günlük hayatını yaşamak istediğini dile getirdi.

Bunun üzerine planlanan organizasyonla Dilek İmamoğlu, trafik kazası sonucu omurilik felçlisi olan Semra Çetinkaya ile birlikte tekerlekli sandalye kullanarak Beylikdüzü'nü dolaştı. Gezi boyunca bir yandan Semra Çetinkaya'dan tekerlekli sandalyeyi doğru kullanmanın kurallarını öğrenen Dilek İmamoğlu, diğer yandan da hatalı uygulamalar ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler aldı.

Yanlış uygulamalar ve ihmaller sonucu sadece tekerlekli sandalye kullananların değil, aynı zamanda yaşlıların ve bebek arabası kullanan annelerin de zorluklar yaşadığına dikkat çeken Dilek İmamoğlu, "Engelsiz bir toplumu gerçekleştirmenin ilk yolu herkesin bu konuda sorumluluk üstlenmesidir. Engeller hep birlikte hareket edilerek aşılabilir" diye konuştu.

Gezi süresince TOFD Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ile çay bahçesi, alışveriş merkezi, ibadethane, işletme gibi birçok yere uğrayan Dilek İmamoğlu, en çok eğimi hatalı rampalarda zorlandığını dile getirerek, tespit ettiği bütün sorunları eşi ile paylaşacağını söyledi.

TOFD Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ise, "Kaldırımların iniş ve çıkış rampaları sorunlu ancak ilk defa kaldırımlarda bu kadar uzun süre gidebildim. Kendimi yürüyüşe çıkmış gibi hissettim. Birçok ilçede bunu yapmanız çok zor" dedi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 2 Aralık'ta Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde bir sempozyum gerçekleştireceklerinin de bilgisini veren Semra Çetinkaya, "Dilek hanım ile bugün yaptığımız gezide uğradığımız işletmelerden, engel gördüğümüz noktaları 2 Aralık'a kadar kaldırmalarını istedik. Duyarlılık göstereceklerinin sözünü aldık. İşyerini engelsiz hale getiren esnafımızı o gün davet ederek duyarlılıklarından ötürü sertifika takdiminde bulunacağız" dedi.

Yerel Yönetimlere engelli standartlarına uymayan yapılaşmalara ruhsat verilmemesi için de çağrıda bulunan Çetinkaya, "Dilek hanımı yürekli davranışından dolayı kutluyorum. Bütün belediye başkanı eşlerini de bu konuda duyarlılığa davet ediyorum" dedi.

Beylikdüzü’nde Bankamatik Memur Skandalı!

Vira İstanbul Yıkılıyor mu !


beylikdüzü gnl tabela

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • emel eylül 7 yıl önce yorumlandı

      evet bunlar her zaman show yapıyorlar yazıklar olsun bizde inanıp oy attık hayla peşinde koşturanlarımız var yazık

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV