banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
01 Mayıs 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Depremin nedeni ‘Supermoon' mu?

Bilim adamları, Ay'ın son 18 yılın en yakın geçişini yapacağını ve bu durumun Dünya üzerinde sıradışı etkileri olabileceğini söylemişti.

12 Mart 2011 Cumartesi 05:09
Depremin nedeni ‘Supermoon' mu?
banner291
Depremin nedeni ‘Supermoon' mu?
Bilim adamları, Ay'ın son 18 yılın en yakın geçişini yapacağını ve bu durumun Dünya üzerinde sıradışı etkileri olabileceğini söylemişti.
Japonya'da yaşanan deprem ve ardından gelen tsunami, Endonezya'daki volkanlarından birinin faaliyete geçmesi, "Supermoon yüzünden mi?" sorusunu akıllara getirdi.Bilim adamları, gelecek hafta Dünya’nın 221 bin 567 mil uzağından geçecek olan Ay’ın, gezegenimiz üzerinde sıradışı etkileri olabileceği uyarısında bulundu.
Ay, 19 Mart’ta son 18 yılın Dünya’ya en yakın geçişini yapacak. Ay’ın bu durumunu İngilizce “Supermoon” olarak adlandırıyor. Supermoon’un, Ay’ın yerkürenin iklim düzeninde bozulmalara, daha büyük gelgitlere neden olabileceği iddia edilmişti. Hatta bazı çevreler, Ay’ın bu yakın geçişinin, bilimsel olarak kanıtlanmasa da, volkanik faaliyetleri tetikleyebileceğini öne sürdü.

Ay’ın “Supermoon” durumunun meydana geldiği 1955, 1974, 1992 ve 2005 yıllarındaki aşırı hava değişikliklerine atıfta bulunulmuş ve Endonezya’da yüz binlerin ölümüne neden olan 26 Aralık 2004 tarihindeki deprem ve tsunami faciasının 2005’teki “Supermoon”dan iki hafta önce meydana geldiği belirtilmişti.

Acaba bugün yaşanan ve en büyük depremlerinden biri olarak tarihe adını yazdıran Japonya depreminin nedeni de “Supermoon” mu?

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV