banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstanbul'da tarihi yapılar yıkılacak

İstanbul’da tarihi yarımadada “kıyım” yapılmak üzere.

08 Kasım 2012 Perşembe 11:45
İstanbul'da tarihi yapılar yıkılacak
banner304
İstanbul'da tarihi yapılar yıkılacak

İstanbul’da tarihi yarımadada “kıyım” yapılmak üzere. 

İstanbul'da tarihi yapılar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Sultanahmet’teki “Üçler Mescidi” yerine otel dikilmesi için imar izni verildiği ortaya çıktı. Milat Gazetesi’nin haberine göre Fatih Belediyesi’nin hazırladığı planda 99 cami, 57 tekke ve medrese, 55 tane çeşme ve hamam da imara açılıyor, yerlerine beton yapılar inşa ediliyor.

212 TARİHİ YAPININ KAYDI YOK!
2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladığı 1/5000’lik planda çoğu cami olmak üzere onlarca tarihi eserin kaydını yapmadığı ortaya çıktı. 2005 yılında hazırlanan planda 212 tarihi yapının kaydı mevcut. Ferhat Açıl imzalı haberde Tarihi yarımadada yer alan yapıların üçte biri belediyenin 2012 planında yer almıyor. Son planda 99’u cami olmak üzere 212 tarihi yapı planda yok.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Bu plan uygulanırsa tarihi camilerin, tekkelerin, çeşmelerin, hamamların yerini beton yapılar alacak. Tarihi yarımadanın “tarihi” yanı eksik olacak. Gerekli düzenlemelerin yapılması için başvurularda bulunan İstanbul Çevre Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği (İSTED) konunun göz ardı edildiğini belirtti. Tarihi caminin yeniden ihya edilmesi için yetkililere birçok itiraz dilekçesi yazılmasına rağmen, inşaat çalışmaları başlatılıyor.

ÜÇLER MESCİDİNİN YERİNE OTEL
Sultanahmet Camii yanındaki Dikilitaş’ın karşısındaki, İbrahim Paşa Sarayı’nın yanında bulunan kültür varlığı “Üçler Mescidi” yerine Fatih Belediyesi otel yapılması için imar izni verdiği iddia ediliyor. Mescidin kalıntıları yıkılarak yerine otel yapılacak. Plana itiraz için son gün 15 Kasım. Bu tarihe kadar plan askıya alınmazsa yaklaşık 200 tarihi yapıda inşaat çalışmaları başlayacak.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV