banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
08 Temmuz 2025 Salı

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

İşte olay harita

İsrail ordusunun, Lübnan’daki Hizbullah’a ait 1000 dolayında sığınak ve askeri tesisin yerini gösteren haritaları Amerikan Washington Post gazetesine sızdırdığı belirtildi.

31 Mart 2011 Perşembe 20:22
İşte olay harita
banner291
İşte olay harita
İsrail ordusunun, Lübnan’daki Hizbullah’a ait 1000 dolayında sığınak ve askeri tesisin yerini gösteren haritaları Amerikan Washington Post gazetesine sızdırdığı belirtildi.
Haritada, Lübnan’da Hizbullah’a ait 550 dolayında yeraltı sığınağı, 300 dolayında gözetleme noktası ile 100 dolayında diğer tesislerin yeri gösteriliyor.

Jerusalem Post gazetesindeki haberde İsrail’in bu bilgileri, kamu diplomasisi kampanyasının bir parçası olarak sızdırdığı belirtilerek, bunun "İsrail’le tüm savaş varlıklarını köylerde tutan Hizbullah ile yeni bir savaş olursa, yaygın olarak meydana gelebilecek bir yıkıma karşı dünyayı hazırlamayı amaçladığı" savunuldu.

Washington Post’ta da benzer bir yorum yer aldı ve haritayı yayımlamakla, İsrail’in hastanelerin, okulların ve hatta evlerin yakınındaki bu yerlere ilerde bir saldırı düzenlenmesi halinde doğabilecek uluslararası eleştirileri önlemeyi amaçladığı ifade edildi.
Jerusalem Post, haritanın Amerikan gazetesine sızdırılması kararının, geçen yaz güney Lübnan’daki El Hiyam köyünde elde edilen gizli istihbari bilgilerin açıklanmasından birkaç ay sonra alındığına işaret etti.

Washington Post’a konuşan İsrailli bir komutan, "Amacımız Hizbullah’ın bu köyleri bir muharebe alanına çevirdiğini göstermektir" dedi.

Gazetede yayımlanan haritalardan biri askeri tesislere ait. 200’e yakın köyde, örgütün kısa ve orta menzilli füzelerini depoladığı bu yerlerin çoğunluğunun Lübnan’ın güneyinde yer aldığı belirtiliyor.

El Hiyam köyünü gösteren ikinci haritada da okul, sağlık ocakları ve evlerle iç içe sığınakların, gözetleme alanlarının ve diğer tesislerin yerleri işaret ediliyor ve iddiaya göre Hizbullah’ın bu sığınaklarından biri de camide.

Hizbullah’ın bugün, 40 binden fazla roket ve füzeye sahip olduğu İsrail’de en yüksek askeri yetkililerce dile getirilmişti. İsrailli yetkililer, güney Lübnan’dan atıldığında Tel Aviv’i vurabilecek kapasitede olan kısa menzilli Scud füzeleri ile 302 milimetrelik roketler dahil çeşitli silahların çoğunun Suriye yapımı olduğunu veya Suriye’den sağlandığını iddia ediyor.

İsrail istihbarat yetkilileri, 2006 yılındaki savaştan bu yana Hizbullah’ın yüzlerce sığınak inşa ettiğini ve bunları Suriye yapımı füzelerle donatıldığını öne sürüyor.

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, 6 ay kadar önce Hizbullah’ın Güney Lübnan’da "roket köyleri" kurduğunu, ve bölgedeki BM askeri varlığının güçsüzlüğünü fırsat bilerek köy ve kasabaların içine roket rampaları yerleştirdiğini söylemişti.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: İşte Olay Harita

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV