banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

07 Temmuz 2025 Pazartesi

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

Kuzey Koreliler "Kim"i Uğurluyor

Kuzey Kore'nin 17 Aralık'ta hayatını kaybeden lideri Kim Jong İl için iki gün sürecek devlet töreni düzenleniyor

28 Aralık 2011 Çarşamba 14:48
Kuzey Koreliler
banner264
Kuzey Koreliler "Kim"i Uğurluyor
Kuzey Kore'nin 17 Aralık'ta hayatını kaybeden lideri Kim Jong İl için iki gün sürecek devlet töreni düzenleniyor. Kuzey Kore devlet televizyonu "sevgili liderleri"nin ardından doğanın bile ağladığını göstermek için ormanda 'üzgün görünen' kuş görüntüleri yayınladı.
Devlet ajansı KCNA'da yer alan bir haberde de, Kim Jong-İl'in 17 Aralık cumartesi günü hayatını kaybetmesinin ardında "doğa ananın" yas tuttuğu iddia edildi. Kuzey Koreliler için kutsal bir mekan olarak görülen Paektu Dağı'nda bulunan Chon Gölü üzerindeki buzların aniden kırıldığı ve bölgede büyük bir kar fırtınasının estiği belirtildi. Ayrıca bölgedeki kuşların da ölüm sessizliğine gömülerek yas tuttuğu iddia edildi.

DOĞDUĞU YER YAS TUTTU

Paektu Dağı'nın Kuzey Koreliler için kutsal olmasının nedeni ülkenin kurucusu Kim İl-Sung'un Japon işgaline karşı bu dağda gerila hareketini başlatmasından kaynaklanıyor. Ayrıca ölen Kim Jong-İl'in de burada doğduğuna inanılıyor.

BABASININ ARKASINDAN YÜRÜDÜ

Kuzey Kore devlet televizyonu, Kim'in en küçük oğlu ve halefi Kim Jong-Un'un, babasının cenaze arabasının yanında yürürken çekilen görüntülerini ekrana getirdi. Trende yolculuk yaparken kalp krizinden hayatını kaybeden Kim Jong-İl'in dev bir posteri bir aracın üzerine yerleştirildikten sonra tören alanında dolaştırıldı.

On binlerce kişi başkent Pyongyang'daki yoğun kar yağışına rağmen tören için hazır bulundu. Törene katılan insanların hıçkırıklarla ağlaması dikkat çekti. Özellikle askerlerin birbirlerine sarılarak ağladığı görüntüler yayınlanıyor.

Ülkeyi 1994'ten bu yana yöneten Kim Jong İl için, cenaze arabasına konulmadan önce Kumsusan Mozolesi'ndeki kutsal bir alanda özel tören yapıldığı tahmin ediliyor.

KİMSE DAVET EDİLMEDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-İl'in cenaze törenine hiç bir ülkenin devlet başkanı ya da üst düzey yöneticileri katılmıyor. Siyasi uzmanlar, Jong-İl'in ölümüne hazırlıksız yakalanan Kuzey Kore'nin başka ülkelerin üst düzey yetkililerini misafir etmeye kendisini hazır hissetmediğini belirtti.

Cenaze törenine iştirak edecek yabancı katılımcılardan, cenaze arabasının Kim İl Sung Meydanı'na varmasından önce korteji görebilmesi için Kumsusan'a götürülmek üzere bir stadyumda toplanmalarının istendiğ belirtildi. Kortej, Pyongyang yollarından geçerek Kim Il Sung Meydanı'na ulaştıktan sonra tekrar mozoleye dönecek.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV