banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Obama savunmaya fon aktarımını onayladı

ABD Başkanı Barack Obama, savunmaya fon aktarılmasına ilişkin yasa teklifini imzaladı.

02 Ocak 2012 Pazartesi 05:00
Obama savunmaya fon aktarımını onayladı
banner311
Obama savunmaya fon aktarımını onayladı
ABD Başkanı Barack Obama, savunmaya fon aktarılmasına ilişkin yasa teklifini imzaladı.
İran Merkez Bankası'yla iş yapan mali kuruluşlara yeni yaptırımlar getirmeyi öngören kanun teklifini de imzayan Obama, kanun teklifinin ABD ordusunun, terör şüphelileri üzerindeki yetkisini kısıtlayan ve dışişleriyle ilgili konularda kendi yetkisini azaltan kısımlarından duyduğu kaygıyı dile getirdi.
HER HUSUSA KATILMIYORUM

Yaptığı yazılı açıklamada ''Bu kanun teklifine bir bütün olarak destek vermem kanun teklifindeki her hususa katıldığım anlamına gelmez'' ifadesini kullanan Obama, kanun teklifindeki, ''Küba'nın Guantanamo adasında bulunan Amerikan hava üssündeki tutsakların nakledilmesine'' getirilen kısıtlamalara örnekler verdi ve ''füze savunma sistemiyle ilgili bazı bilgileri Rusya ile paylaşmadan önce ABD Kongresi'ni bilgilendirmesine yönelik getirilen şartları'' problem yapıcı olarak niteledi.
BAŞKAN'A VAZGEÇME YETKİSİ

ABD Kongresi'nce geçen hafta kabul edilen kanun teklifi, bir yandan İran'a getirilen yaptırımlarla bu ülkenin petrol gelirlerini azaltmayı hedeflerken, diğer yandan da ABD Başkanı'na, yaptırımlarda sözü geçen cezaların öngörüldüğü biçimde uygulanmasından vazgeçme yetkisi veriyor.

ABD'li üst düzey bir yetkili, Washington yönetiminin, İran'a yönelik yaptırımların küresel enerji piyasalarına zarar vermeden uygulanacağı konusunda güvence vermek için yabancı ortakları ile temaslarda bulunduğunu belirtti. Yetkili, kanun teklifinin İran ile ilişkiler konusundaki ABD stratejisinde bir değişikliğe yol açmadığının altını çizdi..

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV