banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Rusya ile Irak arasında işbirliği

Rusya ile Irak arasında işbirliği protokolü imzalandığı açıklandı.

10 Ekim 2012 Çarşamba 00:07
Rusya ile Irak arasında işbirliği
banner311
Rusya ile Irak arasında işbirliği
Rusya ile Irak arasında işbirliği protokolü imzalandığı açıklandı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Moskova'da bir araya geldi.

Moskova'da bulunan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin heyetinde yer alan Zebari'nin, Rus mevkidaşıyla buluşmasından sonra yapılan açıklamada, taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandığı belirtildi.

MEDVEDEV-MALİKİ GÖRÜŞMESİ
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev de gündüz saatlerinde Maliki ile bir araya gelmişti.
Medvedev, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Irak halkıyla dostluğuna büyük önem verdiğini belirterek, iki ülke arasında enerjiden insani konulardaki işbirliğine kadar çeşitli alanlarda geniş kapsamlı bir yol haritası oluşturulmasını teklif etmişti.

Irak Başbakanı Maliki ise geçmişte iki ülke arasında var olan yakın ilişkilerin gelecekte de tesis edilmesini umduğunu açıklamıştı.

Maliki'nin çarşamba günü, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

4.2 MİLYAR DOLARLIK SİLAH ANTLAŞMASI
Maliki'nin Rusya ziyareti, uzun zamandır taraflar arasında askeri alanda yapılan görüşmelerin de sonuçlandığını gösterdi.

Rusya Başbakanlık Basın Servisi, iki ülke yetkilileri arasında nisan-temmuz ve ağustos aylarında yapılan görüşmeler çerçevesinde, askeri alanda 4.2 milyar dolarlık işbirliği anlaşmasının imzalandığını bildirdi.

Askeri-teknik işbirliği anlaşması çerçevesinde Irak'ın Rusya'dan 30 adet Mİ28-NE tipi gece görüşlü saldırı helikopteri ve 50 adet Pantsir-S1 tipi kısa menzilli hava savunma sistemi alması bekleniyor.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV