banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Suriye'de Kan Gövdeyi Götürüyor

Esad güçleri, dün Suriye Humus'ta tam bir katliam yaptı.

04 Şubat 2012 Cumartesi 12:29
Suriye'de Kan Gövdeyi Götürüyor
banner267
Suriye'de Kan Gövdeyi Götürüyor
Esad güçleri, dün Suriye Humus'ta tam bir katliam yaptı. Gelen bilgilere göre en az 260 sivil hayatını kaybetti.
Suriye güvenlik güçlerinin dün Humus kentinde büyük bir operasyon gerçekleştirdiği bildirildi. Muhaliflerin iddiasına göre, operasyonda en az 260 sivil hayatını kaybetti.

Merkezi İstanbul'da bulunan Suriye Ulusal Konseyi'nden (SUK) yapılan açıklamada, ölen 260 kişi arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Suriye ordusunun bombaladığı kentte yüzlerce kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Suriye hükümeti, ordunun, Humus'u bombaladığı iddialarını yalanladı. Resmi haber ajansı SANA, televizyon görüntülerindeki cesetlerin, silahlı kişilerce kaçırılıp öldürülen Suriyeli vatandaşlara ait olduğunu belirtti.

"CAMİYE SIĞINIP ALLAH'A YALVARIYORUZ"

Suriyeli aktivistlerden Halid Ebu Sabah, El Ceziye'ye yaptığı açıklamada, Suriye'de en kanlı gecelerden birisinin yaşandığını, ordunun 300'den fazla havan mermisi ile Halidiye mahallesini bombaladığını aktardı. Yaralı sayısının 700'ü aştığını iddia eden Ebu Sabah, "Evler havan topu ve tank ateşi ile bombalanıyor. İnsanlar ölüyor, çok sayıda yaralı var. Humus kan gölü haline geldi. İnsanlar camileri doldurup Allah'a yalvarıyor. Çünkü bize yardım eden hiç kimse yok. Neden kimse bizim sesimizi duymuyor? İnsanlar nerede? Buna daha ne kadar sessiz kalınacak?" şeklinde duygularını dile getirdi.

Humus'ta yaralılara müdahale etmek için, sağlık personelinin yanı sıra tıbbı malzeme eksikliği yaşandığı belirtiliyor.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV