banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

FullCharger Türkiye Hazır!

FullCharger Türkiye, elektrikli otomobiller için hazır

25 Haziran 2011 Cumartesi 22:19
FullCharger Türkiye Hazır!
banner266
FullCharger Türkiye Hazır!
FullCharger Türkiye, elektrikli otomobiller için hazır:


Türkiye’nin ilk ve tek elektrikli araç şarj istasyonu ‘ Ülke Operatörü ‘ olan FullCharger İstanbul , Bursa ve Ankara’da 14 istasyonu devreye aldı. FullCharger , Sanayi ve Ticaret Bakanlığı otoparkında da yer alıyor.FullCharger, İstanbul’da Büyükşehir Belediye kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile de işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’de üretilen ilk elektrikli otomobil Renault Fluence ile uyumluluğu test edilen ve onaylanan istasyonlarıyla FullCharger bölgede 2011 sonuna kadar 1895 noktada hizmet verecek. Başta Fluence olmak üzere elektrikli otomobiller yollara çıktığında, şarj problemi yaşanmayacak.

Global şarj istasyonu ‘ Operatörü ‘ olan FullCharger, 24 ülke ve 117 şehirde kurulu yaklaşık 2.000 istasyonuyla yaygınlık ve teknoloji ölçeğinde dünya lideri Amerikan Coulomb Technologies ürünleri olan ‘ Charge Point’i tercih ediyor.
FullCharger operatörlük kurduğu ülkelere 10 yıllık bir planlamayla giriyor. 2020 yılına kadar Türkiye’de 200.000’i aşkın istasyonun hizmete alınacağını öngörüyor. Bu da 10 yıl için yaklaşık 8 milyar Euro’luk bir yatırım ve işletme gideri büyüklüğü anlamına geliyor.

İSTANBUL-

Merkezi Fransa’da bulunan ve çokuluslu bir enerji grubu olan FullCharger International'ın Türkiye çalışmaları ve yatırımları bütün hızıyla sürüyor.
FullCharger International, Balkanlarda Türkiye haricinde ilk etapta Bulgaristan, Yunanistan Ülke Operatörlüklerini kurdu ve bu ülkelerdeki en büyük ve yaygın şarj istasyonu ağını oluşturmaya başladı. Romanya , Ukrayna , Sırbistan Ülke Operatörlükleri de Temmuz’da hizmete giriyor.

FullCharger Türkiye, Eylül ayında ilk elektrikli araçlar yollara çıkmadan Türkiye’nin büyük illerinde ön planlaması yapılmış konum ve yerlerde şarj istasyonları kurulumları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Renault ZE Road Show’da istasyonlarını tanıtan ve şarj hizmeti veren FullCharger Türkiye’de şarj istasyonu ağı bulunan tek Ülke Operatörü . Global şarj istasyonu ağ işletmecisi olan FullCharger, 24 ülke ve 117 şehirde kurulu yaklaşık 2.000 istasyonuyla yaygınlık ve teknoloji ölçeğinde dünya lideri Amerikan Coulomb Technologies’in ‘ Charge Point ‘ ürünlerini tercih ediyor.

FullCharger’ın, Oyak-Renault Bursa Fabrikaları Genel Yönetim Binası Otoparkı, İstanbul Oyak- Renault Genel Müdürlük Kapalı Otoparkı, İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürlük Kapalı Otoparkı, Bostancı Açık Otoparkı , Marmara Üniversitesi Rektörlük otoparkı , Ankara Çankaya ve çeşitli AVM’lerin kapalı otoparklarında kurulmuş olan pilot şarj istasyonları hizmete hazır durumda elektrikli araçları bekliyor.

Full Charger Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ataman , mevcut ve 2011 yılı içerisinde kurulacak FullCharger Ülke Operatörlüklerinin yeni istasyon kurulumları ile birlikte Coulomb Technologies’in Avrupa’da bağımsız olarak kurmuş olduğu istasyonların entegre edilmesi sonucunda FullCharger global ağı içinde hizmet veren şarj istasyonu sayısının 1895’e ulaşacağını ifade etti.

Elektrikli araçlar için açıklanan son derece olumlu ÖTV oranlarının da desteği ile elektrikli araç piyasasında 2011’in ikinci yarısından sonra önemli bir ivmelenme yaşanacağını söyleyen Osman Ataman , "Bu hızlı gelişmelere, şarj altyapısı perspektifiyle hazır olabilmek adına 2011 yıl sonuna kadar bölge genelinde 1.895 adet şarj istasyonuna ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak adına gerekli planlamaları yaptık ve yurt çapında yerel işbirlikleri oluşturmaya başladık ve bu sayı her gün artıyor " dedi.
2020 yılına kadar Türkiye’de 200.000’i aşkın istasyonun hizmete gireceğini öngördüklerini açıklayan FullCharger Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ataman şunları söyledi:

"Bu da 10 yıl için yaklaşık 8 milyar Euro’luk bir yatırım ve işletme gideri büyüklüğü anlamına gelmektedir. Global gücü yerel bazda işbirlikleri ile desteklemek büyük önem taşımakta. Elektrikli araç kullanıcılarına LPG ve dizel yakıtın yarısı, benzinin ise üçte biri kadar maliyetle araçlarını kullanma fırsatını verecek fiyatlarla hizmet vermeyi planlıyoruz."
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV