banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ana dilde savunma hakkı TBMM'de kabul edildi

'Ana dilde savunma' ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

24 Ocak 2013 Perşembe 23:26
Ana dilde savunma hakkı TBMM'de kabul edildi
banner321
Ana dilde savunma hakkı TBMM'de kabul edildi

'Ana dilde savunma' ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

TBMM Genel Kurulu'nda, ana dilde savunmaya ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan kanun tasarısının ikinci bölümünde yer alan maddelerinin görüşmeleri sırasında tartışma yaşandı.

Verilen değişiklik önergesi üzerinde söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, değişikliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürdü.

AK Parti Grubu'na yönelik ''Siz kimin vagonu oldunuz? BDP'nin mi terör örgütünün mü?'' diye soran Özcan'ın, BDP'ye yönelik ''küçük grup'' tanımlaması yapmasına, BDP'liler tepki gösterdi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Özcan'ın ''küçük bir grup'' diyerek aşağılamada bulunduğunu savundu.

Buldan, ''Bu grup, sizin yerinize ana muhalefet görevini yapmaktadır. 3,5 milyon insan BDP'ye oy vermiştir. Bu grup bir halkı temsil etmektedir. Haddinizi bilin'' diye konuştu.

Özcan, yeniden söz alarak, ''Terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlardan ya da üç dönekten ders alacak değilim'' ifadesini kullandı.

Özcan'ın sözlerine tepki gösteren BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kürsüye yürümek istedi.

Sataşmadan söz alan Önder, ''Sokma akıl 7 adım gider daha fazla gitmez. Sosyalist Enternasyonale üyesiniz, git bakalım onların toplantısında şu söylediklerinin yarısı söyle. 1,5 metrelik boyuna bakmadan bu partiye 'küçük' diyorsun öyle mi?'' dedi.

Önder ile CHP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Önder'in CHP'li bir milletvekiline yönelik ''sesini kes'' demesi üzerine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ''Kimin konuşup konuşmayacağına karışamazsınız'' diyerek Önder'i uyardı. Önder de, Yakut'a ''Bana karışamazsın, ilkokul çocuğu yok karşında'' karşılığını verdi.

Önder, verilen önergenin üzerine yeniden söz alarak, ''Sen yıllarca bir halkın kendisini, adını, inancını yok saymışsın, bu halk mücadele etmiş, direne direne, öle öle kendi varlığını kanıtlamak zorunda kalmış. Haya etsen biraz durur düşünürsün. Bu halk daha fazlasını da alacak. Nedir o fazlası; Allah'ın size bahşettiği ne varsa o. Ne bir fazla ne bir eksik'' dedi.

Önder, yerine otururken bir milletvekilinin ''bir de sanatçısın'' sözlerine ''sensin sanatçı'' karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de söz alarak, ''Görüş ifade ederken bir milletvekile hakarette bulunmak kimsenin hakkı, haddi değildir. Sayın Önder gibi sanatçı kimliğine sahip milletvekilinin o kimliğinin ötesine geçerek hakaretamiz kelimeleri kullanmış olmasını kendisine yakıştıramadım. Bu kürsü birbirimizi incitmede, rencide etmede yarış yapacağımız kürsü değildir'' diye konuştu.

Önder, yeniden söz alarak, ''Sayın Hamzaçebi'nin söylediklerine katılıyorum. Ama siz burada yokken biri çıktı bu grubu 'küçük' olarak niteledi. 'Kucağa oturma' gibi nezaketsiz bir laf etti. Bu tür hakaretleri sineye çekmek zillettir'' dedi.

-''Terörist atışması''-

Bu arada, sıralarda oturan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ile BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel arasında tartışma çıktı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile CHP'li Sapan karşılıklı ''terörist'' diye laf atarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Milletvekilleri araya girerek kavgayı önledi.

Tartışmanın bitmemesi üzerine Yakut, birleşime ara verdi.

Tartışma arada da devam etti.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, BDP'li Tuncel'in yanına gittiği sırada, Tuncel tepkisini Uzunırmak'a yöneltti.

BDP'li Tuncel ve Sakık ile CHP'li Sapan arasında tartışma ve laf atmalar devam etti. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile BDP'liler arasında da tartışma çıktı.

MHP'li milletvekilleri, ''Meclis'i esir aldılar sizin yüzünüzden'' diyerek AK Partililer'e de tepki gösterdi. Bu sırada AK Parti ile MHP Grubu arasında tartışma çıktı.

CHP'li Sapan'ın AK Partililere, ''25 kişiye esir aldırdınız burayı, lanet olsun'' dediği duyuldu. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV