
Bakan Akdağ CHP'yi Haberal'la Vurdu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Canik Kültür Merkezi'nde 'Sağlıkta Dönüşüm Samsun İl Sunumu'na katıldı. Ardından 19 Mayıs ilçesine giden Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirdi.
Samsun'da incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Canik Kültür Merkezi'nde Sağlıkta Dönüşüm Samsun İl Sunumu'na katıldı. Ardından 19 Mayıs ilçesine giden Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirdi.
19 Mayıs İlçesi'nde AK Parti'ye ait Seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederek partililerle görüşen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kalabalığı görünce sandalye üzerine çıkarak konuşma yaptı. Konuşmasında CHP'yi eleştiren Bakan Akdağ, "Bunlar çetecilere cuntacılara alkış tutmadı mı? 28 Şubat'ta bunu yapmadılar mı? 27 Nisan'da bunu yapmadılar mı? Bunlara sormayacak mısınız, siz Ergenekon çete bağlantısı nedeniyle yargılanan Haberal'ı, meclise ne hakla götüreceksiniz diye. Sıkıştıkları yerde şunu söylüyorlar. Dokunulmazlıkları kaldıralım. Ama Haberal'ı da, dokunulmazlık zırhına sarmak için meclise getiriyorsunuz. Dikkat etsinler yalnız, sayın Haberal hasta olduğu için mutlaka bir dahiliyeci profösörü ile bir de anestezi profösörü ne olur olmaz diye meclise soksunlar. Haberal'ın iki yanına oturtsunlar. Çünkü mecliste başına bir iş gelir. Adamcağızın başına bir iş gelir. Hasta çünkü" diye konuştu.
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'un da doktor olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunlar samimiyetsiz, bunların söylediğine inanılmaz. Bunlar ne zaman iktidar olduysa, milletin canını okudular. Şimdi zaman zaman diyorlar ki biz hiç bir zaman kendi başımıza iktidar olmadık ki. Yahu bu milletin aklı var aklı. Sen iktidar ortağı olduğun zaman milletin canını öyle bir okudun ki, seni iktidara bir daha getirir mi. "
Bakan Akdağ, burada konuşmasının ardından Bafra İlçesi'ne giderek Devlet Hastanesi inşaatı hakkında bilgi aldı. Daha sonra da ilçe merkezinde otobüsle dolaşarak halkı selamladı.
19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde ki ziyaretlerini bitirdikten sonra Samsun'a dönen Recep Akdağ, il Seçim koordinasyon merkezine giderek partililerle görüştü. Burada bir konuşma yapan Bakan Akdağ, "Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var. Bir lideri var diyemiyorum. Bizim partimizin başında bir lider var. Sadece Türkiye'nin değil, mazlum milletlerin de öncüsü olan dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 Haziran'da milletin, "söz de karar da benim" diyeceğini belirterek, "Sizin basiretiniz ve ferasetiniz o derece yüksek ki kuruluşundan sonra bir yıl geçen partiyi iktidara getirdiniz ve 9 yıldır arkamızda duruyorsunuz. Yeter ki siz bizim böyle arkamızda durun. Yeter ki ak sakallı dedelerimizin, ak tülbentli nenelerimizin duası arkamızda olsun. Allah'ın izni ile dağları delip geçeceğiz. Niye lider diyemiyorum Kılıçdaroğlu'na? Çünkü partinin başına gelişi tesadüf ile oldu. Çok talihsiz bir iş sonucu oldu. Bir fırsatçılık olarak geldi. Öyle değil mi? Film buradan başlıyor. Ondan sonra nezaketli bir halk adamı gibi ortaya çıktı. Malum bir basın da gemisi yürüsün diye arkasından rüzgarı pompaladı. O rüzgarla biraz gitti ama milletin karşısına çıkmaya başlayınca foyası da ortaya çıkmaya başladı diye konuştu.
CHP Genel Başkanının nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Herkese 600 lira, bin lira, bin 500 lira para dağıtıyor beyefendi. Daha neler, neler. Bu Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, hangi mitinge çıktı ise ağzından bir küfür çıktı. Milletin karşısına çıkan siyasetçilerin bazen iç yüzleri böyle ortaya çıkıyor. Samimiyseniz zaten mesele yok. Bunlar millete nezaket gösterirken küfürbazlıkları, miting meydanlarında ortaya çıktı. En sonunda da bu kürsüde söyleyemeyeceğim şekilde Rabbül Alemine dil uzatacak kadar ileri gitti bu densiz adam. O zamana kadar tahammül ettik ama tahammül edilemeyecek yerler var. Buna tahammül edemeyiz. Kendisi Alevi düşüncesine, inancına sahip bir kişidir. Alevilerin piri olan Hacı Bektaş Veli Hazretleri ne diyor? 'Eline, beline, diline sahip çıkacaksın. ' Bu zat diline sahip olamadı, olamıyor, şimdi bu mu Türkiye'yi yönetmeye sahip olacak ? Olmayacak bir şey ama, Allah korusun yani. Hayal ettikleri gibi öyle hayal ediyorlar. Kendi başlarına tek başlarına iktirdara gelmeyi asla düşünemiyorlar. CHP ve MHP koalisyon kursa, iki gün sonra baş aşağıya gider. Böyle yaşamadık mı bir defa biz. 2001 krizini düşünün. DSP, MHP birde Mesut Yılmaz'ın ANAP'ı bir koolisyon oldular. Memleketi batırdılar 3 yıl içerisinde. Arkalarına bakmadan erken seçimle kaçıp gittiler. Onun için güçlü bir biçimde meclise gidebilecek, bir AK Parti ile geleceğimizi inşa edeceğiz" diye konuştu.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan THY ait tarifeli uçakla Ankara'ya gitti
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!