banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Ekim 2025 Cuma

Kız kıza deniz keyfi

CHP'den İptal Başvurusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) torba yasanın 17 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu....

25 Nisan 2011 Pazartesi 15:53
CHP'den İptal Başvurusu!
banner267
CHP'den İptal Başvurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) torba yasanın 17 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu....


CHP, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı yasanın bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitti.

Meclis'te görüşmeleri aylarca devam eden yasanın, bazı maddeleri sivil toplum örgütleri tarafından protesto edilmişti. CHP, yasanın 17 maddesi için iptal ve yürütmeyi durdurma talebinde bulundu. CHP kurmayları yaklaşık 80 sayfalık itiraz dilekçesi hazırladı. O maddeler arasında öne çıkanlar ise, kamuoyunda "Erbakan affı" olarak bilinen geçici madde. Geçici madde son anda bir önerge ile düzenlemenin içine eklenmişti.

O madde ile vefat eden Necmettin Erbakan'ın "kayıp trilyon" davasından olan yaklaşık 12,5 milyon liralık borcu onda bire düşecekti. Bundan sonra gözler Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararda olacak.

"DOĞALGAZ PİYASASI KANUNU'NDAKİ DEĞİŞİKLİK UYGUN DEĞİL"

İptali istenen maddelerin arasında sosyal güvenlik ve özelleştirmeyle ilgili maddeler de bulunuyor. CHP Gurup Başkanvekili Hamzaçebi "Çalışma güvencesini geriye iten düzenlemeler var" dedi.

Kamu görevlisine zorunlu görevlendirme de CHP'nin itiraz ettiği maddeler arasında.
Hamzaçebi ayrıca, "Kamuya yönetici antanmasında düzenleme uygun değil" ifadelerini kullandı.
"Doğalgaz Piyasası Kanunu'ndaki değişiklik uygun değil" diyen Hamzaçebi buradaki eksikliğe dikkat çekti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: CHPden İptal Başvurusu!

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV