banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Davutoğlu, kayıp gazetecilerle ilgili müjdeyi verdi

Suriye'deki Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan güzel haber geldi.

12 Mayıs 2012 Cumartesi 13:24
Davutoğlu, kayıp gazetecilerle ilgili müjdeyi verdi
banner229
Davutoğlu, kayıp gazetecilerle ilgili müjdeyi verdi

Suriye'deki Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan güzel haber geldi.
Suriye'deki Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasıyla ilgili süreç, Başbakanlık'ta oluşturulan özel birim tarafından yürütüldü.

Temaslarda bulunmak için gittiği Rize'de geceyi geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oluşturulan özel birimin çalışmalarını bizzat takip ederek, gelişmelere ilişkin talimatlarını Rize'den verdi.

Başbakan Erdoğan, gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un Şam'dan Tahran'a intikal ettirilmeleri ve Tahran'dan da Ankara'ya getirilmeleri için özel uçak gönderilmesi talimatını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na verdi.

Gazeteciler Özköse ve Coşkun'un, Türkiye'ye getirilmelerine ilişkin süreç, Başbakanlık'ta oluşturulan özel birim tarafından yürütülüyor.

Türk gazetecilerin serbest kalmasıyla ilişkin ilk aşama tamamlanınca Dışişleri Davutoğlu, ilk açıklamasını Twitter'dan yaptı. Davutoğlu, Twitter hesabından Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Özköse ve Coşkun'un Türkiye'ye getirilmesi için özel bir uçağın Tahran'a gönderildiğini açıkladı.

-Aileler Tahran'da bekliyor-

Özköse ve Coşkun'un aileleri de Tahran'da, Şam'dan gelecek uçağı bekliyor.

Hamit Coşkun'un ağabeyi Mustafa Yahya Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Şu an Tahran'dayız, bize burada beklememiz ve yakında kardeşlerimize kavuşacağımız söylendi. Onlarla Türkiye'ye döneceğiz, Şam'dan gelecek heyeti bekliyoruz'' dedi.

Gazetecilerin ilerleyen saatlerde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

-Tahran'a indiler-

Suriye'den gelen iki Türk gazeteciyi taşıyan uçak Tahran'a indi. Gazeteciler AA muhabirine, iyi olduklarını, ailelerine kavuşmayı beklediklerini söyledi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV