banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Diyanet: Kesimsiz kurban olmaz

Diyanet, 'kesimsiz kurban' ilanları hakkında bir açıklama yaptı.

01 Kasım 2011 Salı 20:27
Diyanet: Kesimsiz kurban olmaz
banner322
Diyanet: Kesimsiz kurban olmaz
Diyanet, 'kesimsiz kurban' ilanları hakkında bir açıklama yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, 'kesimsiz kurban' şeklinde verilen ilanlarla ilgili, "İlanlarda belirtilen yöntemle yapılan yardımlar kurban yerine geçmez." uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bazı sivil toplum kuruluşlarının internet siteleri, broşür ve el ilanlarında 'Yurt dışında kurban kesimi' konusuyla ilgili Başkanlığımız görüşlerini doğru yansıtmayan bilgilere yer verildiği görülmüştür. Bahse konu broşürlerde Kurban Hizmet Kurulu'nun "Yurt dışında kurban kesilmemelidir' şeklinde bir görüşü olduğuna yer verilmiştir. Oysa Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuat uyarınca uzun yıllardan beri Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile vekâlet yoluyla yurt içinde ve yurt dışında kurban kesimi organizasyonu yapmaktadır." denildi.

Söz konusu organizasyonlarda kesimi yapılmış kurbanların etlerinin muhtaç konumdaki soydaş ve dindaşlara ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada, "Dolayısıyla Başkanlığımızın yurt dışında kurban kesilmemesine yönelik hiçbir beyanatı olmamış; aksine Başkanlığımız hazırlattığı el ilanı ve broşürlerle yurt içi ve yurt dışı kurban bedelini açıklayarak böyle bir organizasyon gerçekleştireceğini kamuoyuna bu yıl da deklare etmiştir." ifadelerine yer verdi.

KESİMSİZ KURBAN OLMAZ
Diyanet'in açıklamasında, 'kesimsiz kurban' şeklinde ilanlara yer verildiğini gören bazı vatandaşların bu konuda Başkanlıktan açıklama beklediklerini belirttiklerine de dikkat çekildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Dinimize göre ibadetlerin şekillerini ve nasıl ifa edileceklerini Kur'an ve sünnet belirler. İbadetler ister farz, ister nafile olsun, nasıl öngörülmüşse öyle ifa edildiği zaman ancak geçerli olurlar. İnsanların bu hususta yorum yapma veya ibadete alternatif bulma yetkileri yoktur. Buna göre kurban belirlenen şekliyle boğazlama suretiyle ifa edildiğinde geçerli bir ibadet olur. İlanlarda belirtilen yöntemle yapılan yardımlar ise kurban yerine geçmez. Başkanlığımız Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte yukarıda zikredilen görüşlere uygun olarak vekâleten kurban kesim işlemini ifa etmeye özen göstermektedir."
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: DiyanetKesimsiz KurbanOlmaz

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV