banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan'dan Mısır'da İsrail'e sert mesajlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır ziyaretinde Kahire Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuştu.

17 Kasım 2012 Cumartesi 18:53
Erdoğan'dan Mısır'da İsrail'e sert mesajlar
banner322
Erdoğan'dan Mısır'da İsrail'e sert mesajlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır ziyaretinde Kahire Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuştu.  

Tüm Kahireli kardeşlerime,tüm Mısırlı kardeşlerime, kardeş Türkiye halkının selam, sevgi, dayanışma mesajlarını iletiyorum.

Hiç kuşkusuz Kahire ve İstanbul bir Kuran şehridir. Mekke, Medine, Kahire, İskenderiyye, Şam İstanbul nasıl birbirlerlerinin kardeşleri olduğu gibi Ramallah, Kudüs Gazze'de kardeştir.

İSRAİL'DEN HESABI SORULACAK

Herkes bilsin ki er ya da geç, bugün ya da yarın Gazze'de insanlık dışı yöntemlerle katledilen o masum yavrucakların hesabı mutlaka ama mutlaka sorulacaktır.

İsrail her türlü insanlık dışı eylemleri gerçekleştirmektedir. Netanyahu arkasına aldığı uluslararası vurdumduymazlık neticesinde böyle umursamazdır. İsrail'deki Mısır Büyükelçisi'ni çağıran kardeşim Mursi'yi tebrik ediyorum.

Şundan emin olunuz ki Tahrir'den yükselen ses İstanbul'da da yankılanmıştır.

Mısır devriminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Siz gençleri ve sizin nezdinizde bütün Mısır'ı kutluyorum. Sevgili gençler sizler Mısır'da gerçekleştirdiğiniz devrimle zulmün ilelebet payidar olmadığını dünyaya gösterdiniz. Sizler azminiz ve direnciniz karşısında hiçbir hukuksuzluğun ayakta kalmayacağını gösterdiniz. Azminizden dolayı sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Şu temel ilkeyi hepinize hatırlatmak istiyorum Kuran-ı Kerim'in Al-i İmran süresinin 139. ayetinde bize çok önemli bir ilke ortaya koyuyor. "Gevşemeyin asla hüzünlenmeyin inanıyorsanız üstünsünüz" (Erdoğan'ın konuşması sık sık Allahü Ekber sesleriyle kesiliyor)

ALİ İMRAN SURESİNDE DİYOR Kİ...

Kur’an-ı Kerim’de Al-i İmran suresinin 139'uncu ayetinde Rabbimiz bizlere net bir ilke koyuyor: ‘’Gevşemeyin. Asla hüzünlenmeyin. İnanıyorsanız üstünsünüz’’

İşte bu temel ilkeyi zihnimizde taşımak ve hatırlamak durumundayız. Sizler Tahrir'de işte bunu söylediniz. Aylarca Tahrir'de dediniz ki: "Başını dik tut sen Mısırlısın" Siz başınızı dik tutacaksınız, Filistin'li eğmedi eğmeyecek. Çünkü biz bu coğrafyanın insanları üstünüz çünkü inanıyoruz. Hüzün ve gevşeme bize asla musallat olmayacak.

BM'YE SERT TEPKİ

BM Güvenlik Konseyi ve insan haklarının kutsallığını her fırsatta dile getiren ülkeler, Suriye'de işlenen insanlık suçuna nasıl seyirci kalabilmektedir? Bu çevrelere seslenmek istiyorum. Artık geçerliliği kalmamış birtakım kurum ve kuralların arkasına saklanarak sorumluluktan kaçmak Esed'in işlediği suça ortak olmak demektir

Mısır ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olacaktır. Türkiye ne kadar güçlü olursa Mısır da o kadar güçlü olacaktır. Mısır ve Türkiye bu coğrafyada barışın huzurun istikrarı olacaktır.

Sizler Arapça bizler Türkçe ifade ediyor olsak da aslında aynı dili konuşuyoruz. Bizim gönül dilimiz aynı. Birlikte çok iş yapabilir, çok güzel eserler ortaya koyabiliriz. Biz Mısırla her türlü işbirliğine hazırız.10 bakanımla buradayım, 350 işadamımla buradayım.

Ey Mısır Ey dünyanın annesi. Kaldır başını sen Mısırlısın! Hepinizin yolu açık olsun diyorum. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV