banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Hakkari'de çatışma: 8 şehit

Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 6 asker ve 2 korucu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.

05 Ağustos 2012 Pazar 14:45
Hakkari'de çatışma: 8 şehit
banner311
Hakkari'de çatışma: 8 şehit
Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 6 asker ve 2 korucu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 korucu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.
kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli köyünde konuşlu bulunan askeri karakola, gece saatlerinde terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 geçici köy korucusu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.
 
Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.
 
Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.
 
Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.
 
Bu arada, saldırının olduğu saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da teröristlerce eş zamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

SAAT 08.57
6 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU AÇIKLANDI

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olduğunu, 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
Vali Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezine bağlı Geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde teröristlerce saldırı düzenlendiğini anımsatarak, saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğunu söyledi.
 
Çatışmada 15 askerin de yaralandığını belirten Alimoglu, 11 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
Alimoğlu, yaralıların Hakkari'deki hastanelerde tedavi altına alındığını vurgulayarak, bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiğini kaydetti.
 
SAAT 14.02
ÖLÜ TERÖRİST SAYISI 14 OLDU

Vali Alimoğlu: ''Saldırının ardından çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 14'e yükseldi''
 
-Bölgede havadan ve karadan başlayan operasyonların devam ettiği bildirildi...
 
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 14'e yükseldiğini bildirdi.
 
Vali Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece teröristlerce düzenlenen saldırının ardından bölgede havadan ve karadan başlatılan operasyonların devam ettiğini söyledi.
 
''Saldırının ardından çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 14'e yükseldi'' diyen Alimoğlu, etkisiz hale getirilen teröristlerden 3'ünün kadın olduğunu kaydetti.
 
Bu arada çatışma bölgesine güzergahı içinde bulunan Hakkari-Çukurca karayolu sabah erken saatlerde güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Yolda uzun araç kuyruğu oluştuğu bildirildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV