banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
03 Ekim 2025 Cuma

Kız kıza deniz keyfi

İsyan ettiren ihmaller zinciri

PKK'nın şehit ettiği Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, tedbir için tabanca istedi; bir ay geçti, alamadı. Polis kulübesi istedi, 'Hedef olur' diye verilmedi.

21 Eylül 2012 Cuma 12:54
İsyan ettiren ihmaller zinciri
banner311
İsyan ettiren ihmaller zinciri
PKK'nın şehit ettiği Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, tedbir için tabanca istedi; bir ay geçti, alamadı. Polis kulübesi istedi, 'Hedef olur' diye verilmedi.

 Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un, hiçbir koruma tedbirinin olmadığı lojmanına girerken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olması, yargı dünyasını ayağa kaldırdı.
 
Uzun'un birlikte görev yaptığı Ovacık Hâkimi Ahmet Eryılmaz, hâkim ve savcıların özel paylaşım sitesi, “adalet.org”da, “Savcım bir ay oldu talep edeli, bir tabanca gelmedi” sözleriyle sitemini yargı mensuplarıyla paylaştı. Hâkim ve savcılar, koruma tedbirlerinin yetersizliğini yargının paylaşım sitesi, “adalet.org”da dile getirdiler.
 
Bunlardan biri olan Eryılmaz, “Murat Abim karşı komşumdur. 1.5 aydır beraber yedik içtik. Adeta melektir. 2 tane masum pırıl pırıl yavrusu ve eşi boynu bükük şu an. Bir aydır istihbaratlar geliyordu. Savcılara yönelik hazırlıklar tamamlandı, harekete geçin diye. Buna rağmen ne korumamız ne lojmanda kameramız ne de belimizde silahımız vardı. Savcım, bir ay oldu talep edeli bir tabanca gelmedi. Bağıra bağıra, göz göre göre geldi hainler. 2 hâkim, 2 savcıyız. Hangimiz önce gitseydik lojmana hedef olacaktı. Olan abime oldu, kimin umrunda” diye yazdı.
 
Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre de Uzun, silahlı saldırıdan yaklaşık bir ay önce hâkim-savcı arkadaşları ile adliye görevlileriyle bir güvenlik toplantısı yaptı. Uzun'un, bu toplantıda çalışma arkadaşlarını, “Emniyet'ten hâkim ve savcılara saldırı düzenleneceği istihbaratı geldi. Tedbirli olun. Daha az dışarı çıkın. Silah başvurusunda bulunalım” diye uyardığı öğrenildi.
 
SİLAH BAŞVURUSU REDDEDİLDİ
 
Uzun'un, Emniyet'ten güvenlik tedbiri alınması, koruma verilmesini talep ettiği, kendisi ve üç meslektaşı için silah başvurusu yaptığı da bildirildi. Emniyet yetkililerinin, lojmanların önüne polis kulübesi konulması önerisi üzerine Uzun'a, “Biz oraya polis kulübesi ve güvenlik koyarsak adliye lojmanı olduğu ortaya çıkar ve daha çok hedef haline gelirsiniz” yanıtı verildiği kaydedildi.
 
GÜVENLİK KAMERASI İSTEDİ KONULMADI
 
Can güvenliği riski altındaki hâkim savcılara koruma ve silah verilmediği gibi adliye lojmanına güvenlik kamerası da konulmadı. 
 
Bir yıldır uyarıyorlar
 
Uzun'dan önceki savcıların da adliye lojmanı için güvenlik tedbiri alınmasını istediği, ancak terör riski altındaki Doğu ve Güneydoğu'daki birçok küçük adliye lojmanındaki gibi tedbir alınmadığı bildirildi. Uzun'un bir arkadaşı Hürriyet'e, “Bir aydır bizi 'hâkim-savcılara karşı terör saldırısı olacak. Tedbirli olun' diye bizi uyardı. Terörün kurşunlarına hedef olup kendisi vuruldu. Emniyet uyarılarımıza rağmen tedbir almadı” dedi.
 
KAYNAK: TÜRKİYE

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV