banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Karayılan: 'Bizi Meclise CHP Soktu'

PKK'nın bu kadar yayılıp etkinleşmesinin günahı AK Parti iktidarına yıkılmak isteniyor.

11 Mayıs 2011 Çarşamba 17:07
Karayılan: 'Bizi Meclise CHP Soktu'
banner291
Karayılan: 'Bizi Meclise CHP Soktu'
PKK'nın bu kadar yayılıp etkinleşmesinin günahı AK Parti iktidarına yıkılmak isteniyor.


Oysa bu sav doğru değil.. AK Parti için,”bu büyütülen sorunu kucağında buldu, özürlü çocuğu hayata döndürmeye çabalıyor” da deniyor..

Bunu diyenler pek de haksız değil..

Çünkü, sorunu azmanlaştıran PKK’nın önünü açan AK Parti değil CHP..! Daha doğrusu o zamanki adı ile SHP..

Kandil’deki PKK Şefi Murat Karayılan bir kitap yazdı.. Kitabında, merhum Erdal İnönü’nün genel başkanlığını yaptığı SHP ile HEP’in (PKK partisinin o zaman ki adı) ittifak görüşmelerinin kendisi tarafından yapıldığını yazıyor..

Bu satırların doğru olduğuna bir tanık var.. O tanık da çok ilginç bir kimlik.. Doğu Perinçek..

***

Doğu Perinçek, cezaevine girmeden önce, 2006 sıralarında yaptığı bir açıklamada şöyle demişti:

"O zamanki adıyla SHP yani hepimizin bildiği CHP, PKK ile direkt görüşerek ittifak yaptı. İttifakı DEP üzerinden yaptılar ama herkes bilir ki DEP PKK'dır. Burda birbirimizi aldatmayalım SHP de CHP'dir. İttifak görüşmeleri CHP ve PKK arasında yürütüldü. O zamanlar SHP'nin genel sekreteri şimdiki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dı…” (Perinçek bu açıklamasını yaptığı sırada Baykal genel başkandı.)

Türkiye gerçekten 90 lı yılların başında bu birlikteliğe tanık oldu.. Perinçek’in açıklamalarından devam edelim..

“Yapılan anlaşma sonucu PKK'ya 22 milletvekilliği verildi. Bu 22 kişinin isimlerini tek tek Abdullah Öcalan yazdı ve Öcalan'ın yazısı CHP'ye verildi. CHP'de bu isimleri onayladı"

Doğu Perinçek bu açıklamasını yaparken şunu da ekliyordu..

“O tarihte PKK’nın Avrupa sorumlusu olan Murat Karayılan bu görüşmeleri yürüten isimdir..”

Yani Karayılan’ın bugün söylediklerine Perinçek tanık..

Bu konuda söyledikleri de şöyle..

“Karayılan beni aradı. 'Biz CHP ile ittifak anlaşması yaptık. İş bitti. CHP bize 22 milletvekili garantisi verdi. Ancak bu 22 kişilik listede senin de olmanı istiyoruz. Diyarbakır 1. sıra, Şırnak 1.sıra ve Mardin 1. sırayı ve sizin belirleyeceğiniz bir il de daha size 1. sırayı vereceğiz. Böylece sizin de 4 milletvekiliniz olacak. Dört ilde listenin başını size veriyoruz.' dedi. Biz bunu reddettik. Kabul etseydik ne olacaktık. Biz de CHP milletvekili olacaktık. Apo'nun milletvekili olmayacaktık ki. Biz bu kombinenin içerisine girmedik"

İşin ilginci, bu ittifakın ardından gidilen seçimde, Apo’nun hazırladığı PKK listesi, SHP çatısı altında TBMM’ye ilk girişi yapıyor.. Ardından, Erdal İnönü Demirel’e iktidar ortağı oluyor..

SHP-DYP İktidarı Perinçek’in partisine, Abdullah Öcalan’la diyalog nedeniyle kapatma davası açıyor..

Perinçek anlatıyor.

"Ben kameraların önünde Erdal İnönü'ye, 'siz PKK ile ittifak yaptınız ama bize kapatma davası açıyorsunuz' dedim. PKK ile ittifak kuranlar bize kapatma davası açtı"

Perinçek bu açıklamaları bir tv ekranında yaptı.. Bu açıklamalar yazılı ve görsel hiçbir medya kuruluşunde tek satır bile yer almadı.

Medyanın görmezden geldiği tarihi itiraflarla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir işlem yapmadığı gibi Perinçek'in ifadesini alma gereğini bile duymadı. Yasalar, o dönemde daha AB kitabına uydurulmamıştı!.. Teröristlerle işbirliği yaptığı belirlenen siyasi partilerin kapatılmasını, işbirliği yapan siyasetçilerinde yasaklı hale getirilmesini emrediyor. Hatta siyasi partilerin kapatılma gerekçelerinin ilk maddesi bu konuyla ilgili.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dışında diğer savcılıklarda bu itiraflara herhangi bir işlem yapmadı.

O dönemin CHP’li ve DEP’li vekilleri

İŞTE ONLAR 19. Dönem TBMM’de DEP’lilerle birlikte yer alan CHP’liler arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Cevdet Selvi, Hatay Milletvekili Fuat Çay, TBMM eski Başkanvekili Ali Dinçer, Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Ateş ve Hakkari Milletvekili Esat Canan ile MYK üyesi ve Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya da yer alıyor. O dönemde SHP çatısı altında TBMM’ye giren DEP’liler arasında halen terör örgütü PKK/Kongra Gel’in Genel Başkanı olan Zübeyir Aydar’ın yanı sıra Hatip Dicle, Nizamettin Toğuç, Sedat Yuttaş, Leyla Zana, Ahmet Türk, Mehmet Ali Yiğit, Sırrı Sakık, Naif Güneş, Orhan Doğan, Selim Sadak ve Remzi Kartal yer alıyordu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV