banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Ağustos 2025 Pazartesi

Kız kıza deniz keyfi

Kılıçdaroğlu'na HSYK'dan Cevap

HSYK, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Mitingi'ndeki sözlerine cevap verdi. HSYK, "Şeref ve onuru ile görev yapan hakim ve savcılara yönelik ithamlar kabul edilemez" dedi.

06 Aralık 2011 Salı 15:21
Kılıçdaroğlu'na HSYK'dan Cevap
banner321
Kılıçdaroğlu'na HSYK'dan Cevap
HSYK, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Mitingi'ndeki sözlerine cevap verdi. HSYK, "Şeref ve onuru ile görev yapan hakim ve savcılara yönelik ithamlar kabul edilemez" dedi.


İşte HSYK'nın Kılıçdaroğlu'na cevabı:

Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun, partisinin İzmir mitinginde yargıya ilişkin ifadeleri sebebiyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bugüne kadar gerek Sayın Genel Başkanın gerekse diğer siyasi parti temsilcilerinin Kurul’umuza ve hâkim ve savcılara yönelik açıklamalarına karşı yargının siyaset malzemesi yapılmasına engel olmak ve yargısal konularda siyasi organlarla polemiğe girmemek adına herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak,Sayın KILIÇDAROĞLU’nun tüm yargı camiasını rencide eden konuşması bu açıklamayı zorunlu kılmıştır.

Belirtmek gerekir ki; yargı üzerinden siyaset yapmak, yargı organlarını siyaset malzemesi yapmak ve bu şekilde muhataplarını yıpratmaya çalışmak, muhatap alınan siyasi partiden çok, bağımsız ve tarafsız Türk yargısının yıpranmasına neden olmaktadır. Yargısal faaliyetler, siyasi arenaların malzemesi olmayacak kadar hassas konulardır. Amacının yargıyı yıpratmak olmadığı düşünülen bu açıklamaların, bir an önce tavzih edilmesi tüm yargı camiası tarafından beklenmektedir.

Büyük çoğunluğu 11.000 hâkim ve savcının oylarıyla belirlenen 22 üyeli Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından daha önceki yıllarda görülmediği kadar şeffaf bir ortamda seçilen Yargıtay Üyelerine karşı, “militan” ifadesinin kullanılması, sözün muhatabı olan Yargıtay Üyelerine olduğu kadar, bu üyeleri seçen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Üyelerine ve yine Kurul Üyelerini oylarıyla belirleyen 11.000 hâkim ve savcıya karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır.

Söz konusu bu ifadenin yanında, Sayın KILIÇDAROĞLU’nun “Türkiye’de namuslu yargıçlar da var, ancak bunların sayısı giderek azaldı, AKP’nin arka bahçesi konumuna gelen AKP’li bir yargıç gibi görev yapan yargıçlara sesleniyorum” şeklindeki beyanları da, tarafımızca ve hâkim ve savcılarca üzüntüyle karşılanmış, kendisinin nezaket ve saygı sınırlarını aştığı şeklinde yorumlanmıştır. Yargı kimsenin ön ya da arka bahçesi değildir ve olmayacaktır. Şeref ve onuruyla görev yapan hâkim ve savcılarımıza yönelik bu ithamlar kabul edilemez bulunmuştur.

Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun tüm yargı camiasını rencide eden bu sözlerini kamuoyunun takdirine bırakıyor, kendisinin en kısa sürede sözlerini tavzih etmesini ve yargı camiasından özür dilemesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: HSYKdan Cevap

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV