banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kritik davada ilginç uygulamalar!

Faili meçhul cinayetler davasının hakimi önce sanıkların göz bebeklerini inceledi. Şimdi de yemin metnine ‘’Allah’’ kelimesini ekledi,

02 Eylül 2012 Pazar 09:19
Kritik davada ilginç uygulamalar!
banner311
Kritik davada ilginç uygulamalar!
Faili meçhul cinayetler davasının hakimi önce sanıkların göz bebeklerini inceledi. Şimdi de yemin metnine ‘’Allah’’ kelimesini ekledi
Faili meçhul cinayetlerle suçlanan ve aralarında Albay Cemal Temizöz’ün de bulunduğu sanıkları yargılayan mahkeme hakimi önce sanıkların göz bebeklerini inceledi, sonra da yemin metnine "Allah" kelimesini ekledi.

Hakim Gözükara bir süre önceki duruşmada, Cizre'de öldürülen Abdullah Efelti'nin eşi Besni Efelti'nin ifadesinde katillerden birinin gözünün akında leke olduğunu söylemesi üzerine tüm sanıkları tek tek yanına çağırarak gözlerini kontrol etmişti. Ancak sanıkların gözlerinde lekeye rastlanmadı.

YASADA YOK

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Gözükara son duruşmada ise tanıklara yemin ettirirken usullerden farklı bir yol izledi. Yasada yer alan ’Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim’ şeklinde olması gereken yemini, ‘’Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime Allah’ım, namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim’ diye söyletti.

Ceza Muhakemeleri yasasının 55. maddesinde yemin metni ‘’Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim" biçiminde düzenleniyor. Hukuk Muhakemeleri usul kanunun 233. maddesinde ise hakimin tanığa ‘’Size sorulan sorular hakkında, gerçeğe uygun cevap vereceğinize ve hiçbir şey saklamayacağınıza namusunuz, şerefiniz ve kutsal saydığınız bütün inanç ve değerler üzerine yemin eder misiniz?" diye sormasını öngörüyor. (gazeteport)

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV