banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

MİT'den Uludere iddialarına yanıt

Milli İstihbarat Teşkilatı, Uludere olayı hakkındaki iddialara yanıt verdi

05 Ocak 2012 Perşembe 13:28
MİT'den Uludere iddialarına yanıt
banner229
MİT'den Uludere iddialarına yanıt
Milli İstihbarat Teşkilatı, Uludere olayı hakkındaki iddialara yanıt verdi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Uludere'de 35 kişinin ölümü ile ilgili olarak ''Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı olmadı. İddia edildiği gibi bir grubun Türkiye'ye geçeceği bilgisi vermedik'' açıklamasını yaptı.
 
MİT bugün kapılarını basın mensuplarına açtı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, gazetecilerin basın temsilcileriyle bir araya geldi.
 
2 saat süren toplantıda Fidan, MİT'teki yeni yapılanmayı anlattı.
 
İSTİHBARAT PAYLAŞIMINDA BULUNMADIK
Toplantıda gazetecilerin en çok üzerinde durduğu konu Uludere'de 35 kişinin ölümüyle ilgili bir gazetede yer alan iddialardı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Taraf Gazetesi’nde yer alan MİT raporlarının Uludere’yle ilgili olmadığı ifade etti. Yapılan açıklamada “Bu açıklamalar tamamen yalan, gerçekle bir ilgisi yoktur. Söz konusu sızdırılan raporların, 21.12.2012 olanı hariç hiçbiri Uludere kırsalındaki olayla ilgili değildir.” denildi.
 
Hakan Fidan, yapılan toplantıda “Bu kadar detaylı açıklamalar yapılmışken, başka yerlere çekilmesini anlamıyoruz.” dedi.
 
Toplantı sonunda MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''30 Aralık 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan 'Irak/Haftanin bölgesinde 35 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin istihbaratın MİT'ten kaynaklandığı' yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Genelkurmay Başkanlığının yaptığı 29 Aralık 2011 tarihli basın açıklamasında, söz konusu operasyonun nasıl gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Buna rağmen bazı basın yayın organlarınca basın meslek ilkelerine aykırı bir şekilde Teşkilatımıza teyit ettirilmeden olayla ilgili gerçek dışı haberler yayınmlanmasından üzüntü duyulmaktadır.
 
Terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesinin vazgeçilmez unsuru olan kurumlararası istihbarat paylaşımı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir.''
 
GES'İN DEVRİ TARİHİ BİR OLAY
Genelkurmay Elektronik Sistemler'in (GES) MİT'e devri için Fidan ''Tarihi bir olay, tarihi bir işbirliği'' benzetmesinde bulundu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV