banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Müşteri seçen taksiciye büyük ceza geliyor

İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren taksi, minibüs, servis aracı, fayton ve karayolu yük taşımacılığı yapan sürücülere 'Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi' alma zorunluluğu geliyor. Ayrıca sürücülere ceza puanı uygulanacak.

25 Kasım 2016 Cuma 13:03
Müşteri seçen taksiciye büyük ceza geliyor
banner322
Müşteri seçen taksiciye büyük ceza geliyor
İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren taksi, minibüs, servis aracı, fayton ve karayolu yük taşımacılığı yapan sürücülere 'Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi' alma zorunluluğu geliyor. Ayrıca sürücülere ceza puanı uygulanacak. 100 puanı dolduranın belgesi geçici süreyle geri alınacak
Taksiciliğin bir meslek haline gelmesi için "Taksi Şoförü Sicili ve Kara Liste" uygulamalarının hayata geçmesini sağlayan öneri İbtanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (OKOME) tarafından kabul edilmişti. Buna göre; "Toplu Taşıma Kullanım Belgesi" 1 Ocak 2017'den itibaren zorunlu olacak.

* Bu uygulama ile şimdiye kadar alınan eğitimler tek belgede toplanarak geçerliliğini koruyacak. Uygulama taksi, minibüs ve servis araçlarını kapsayacak ve belgenin kullanım süresi 2 yıl olacak.
 
* Uygulama bir puanlama sistemi ile yürürlüğe girecek. Bir disiplin kurulu oluşturulacak. Disiplin kurulu 100 puan üzerinden işlem yapacak. 

BELGE ASKIYA ALINACAK

* Bu 100 puanı dolduran şoförün kullandığı araca verilen izin belgeleri 1 ay süre ile askıya alınacak. 

* Puan ikinci kez doldurulduğunda taşıtın izin belgeleri 3 ay süre ile askıya alınacak. 

* Puan üçüncü kez doldurulduğunda izin belgeleri 6 ay süre ile askıya alınacak.
 
80 AYRI MADDEDEN CEZA

* Puanlanacak 80 madde var. 

* Sigara içmek, kılık kıyafet, müşteri almama gibi maddeler bu sistem dahilinde puanlanacak. 

* Taşımacılık esnasında izin belgesinde yazılı güzergahı takip etmemesi durumunda da taksi, minibüs ve servis şoförüne 20 puan ceza yazılacak. 

* Trafik akışını engelleyecek şekilde caddede veya ana arterde park eden taksi veya minibüs şoförüne 20 ceza puanı uygulanacak.
 
* Taşımacılık esnasında sigara içen veya araçta yolcunun sigara içmesine göz yuman şoföre 20 ceza puanı verilecek. 
 
ARTIK MÜŞTERİ SEÇEMEYECEKLER


* Mesafe veya trafik yoğunluğu bahanesiyle yolcu çağrılarına cevap vermemenin veya yolcu seçmenin cezası 10 puan.

* yolcunun gitmek istediği adrese başka yolcu aksini istemediği müddetçe en kısa yoldan götürmemesi durumunda da taksi şoförüne 10 ceza puanı verilecek.

* Yaşanan sorunlarla ilgili, taksicilere ilişkin İstanbul Taksiciler Esnaf Odası bir iletişim hattı kurdu. 

* Oda’nın 444 15 23 numaralı hattı aranabileceği gibi İBB Beyaz Masa’nın 153 numaralı hattı da aranarak şikayette bulunabilir.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV