banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Ağustos 2025 Pazartesi

Kız kıza deniz keyfi

Nargileye kapalı alan yasağı

Kapalı alanlarda sigara yasağından sonra nargile yasağı için de yasa teklifi yolda.

03 Nisan 2012 Salı 11:37
Nargileye kapalı alan yasağı
banner322
Nargileye kapalı alan yasağı
Kapalı alanlarda sigara yasağından sonra nargile yasağı için de yasa teklifi yolda.

Kapalı alanlarda sigara yasağının mimarı olan AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl, "Tütün mamulü değil, meyve aroması var" diye ceza yazılamayan nargilelerin de bu alanlarda içilmesine yasak getiren teklif hazırladı.

Erdöl, özellikle nargile içilen yerlerde "ceza yazılması" konusunda idarecilerin sıkıntı yaşadığını belirterek, "Nargile, tütün mamulü içermediği, meyve aroması kullanıldığı gerekçesiyle kapalı yerlerde içilmeye devam ediliyor. Bu nedenle yeni bir düzenleme ile nargilenin tütün ürünü sayılmasına ilişkin hüküm getireceğiz" dedi.

Erdöl, sigara paketlerinin üzerine yer alan uyarıcı resimlerin paketin yüzde 47.5'lik bölümünü kapsadığını, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği oranın ise yüzde 50 olduğunu anımsatarak, "Biz de yeni düzenleme ile bu resimlerin paketin yüzde 50'lik bölümünü kapsamasını istiyoruz" dedi. Erdöl, teklifte, kamuoyunca bilinen firmaların kendi isimleri ile sigara üretmelerine yasak getirileceğini de söyledi. Erdöl, böylece WHO'nun sigara ile mücadele konusunda belirlediği kriterlerin tamamının yerine getirmiş olacağını ifade ederek, "Türkiye sigarayla mücadelede örnek ülke ilan edilecek" dedi.

WHO'NUN KRİTERLERİ
Dünya Sağlık Örgütü, sigara yasağı ile ilgili çıkartılan yasanın ardından, Türkiye'nin sigara ile mücadele notunu yükseltmişti. Ancak sigara paketleri üzerindeki resimlerin boyutunun yüzde 50'ye çekilmesi konusunda uyarıda bulunmuştu. WHO'nun sigara ile mücadele konusunda belirlediği 6 kriter şöyle:

Tütün kullanımını ve koruyucu uygulamalarının izlenmesi,

Toplumun tütün dumanından korunması,

Sigarayı bırakmak isteyenlere yardım edilmesi,

Toplumun tütün zararları konusunda uyarılması,

Tütün reklamlarının yasaklanması,

Tütün vergilerinin artırılması.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV