banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Ağustos 2025 Pazartesi

Kız kıza deniz keyfi

Oda TV'nin bu savunması da tutmadı!

Ergenekon'la bağlantılı Oda TV davası sanıklarının yeni savunması da çöktü

15 Aralık 2011 Perşembe 12:00
Oda TV'nin bu savunması da tutmadı!
banner265
Oda TV'nin bu savunması da tutmadı!
Ergenekon'la bağlantılı Oda TV davası sanıklarının yeni savunması da çöktü.
Ergenekon'la bağlantılı Oda TV davası sanıklarının bilgisayarlarında bulunan örgütsel dokümanlar için ortaya attıkları 'virüs getirdi' iddiasından sonra 'imaj alma sırasında polis tarafından yüklendi' savunması da çöktü.

Sanıkların ODTÜ'lü bir profesör ve araştırma görevlisine hazırlattığı raporun hatalı olduğu belirlendi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün konuyla ilgili soru önergesine İçişleri Bakanlığı'nın verdiği cevap, bütün işlemlerin avukatlar huzurunda gerçekleştirildiğini, imaj alma programına dışarıdan ekleme yapılmasının imkânsız olduğunu ortaya koydu. Bakanlık raporunda, ele geçirilen belgelerin polis aramasından önceki tarihlerde de bilgisayarda birçok defa kullanıldığı vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı'nın raporunda, iddianamenin en önemli delilleri arasında yer alan 'Ulusal Medya 2010', 'Yalçın Hoca' ve 'Hanefi.doc' belgelerinin Müyesser Yıldız Uğur'un bilgisayarında imaj alma işleminden önce birçok kez açılıp okunduğu belirtildi. Raporda ayrıca imaj alma işlemlerinin avukatlar huzurunda yapıldığı ve imaj alma programına dışarıdan yükleme yapılmasının imkânsız olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca ODTÜ tarafından hazırlanan raporun hiçbir somut delile dayanmadığı da belirtilerek herhangi bir geçerliliğinin olmayacağı vurgulandı.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Göktürk Üçoluk ve araştırma görevlisi Gökdeniz Karadağ tarafından kaleme alınan ve 'Müyesser Yıldız Uğur'un bilgisayarında bulunan belgelerin, Yıldız'ın bilgisi dışında virüsle dışarıdan geldiğine dair' bir değerlendirme belgesi hazırlamıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda imaj alma programına dışarıdan ekleme yapılmasının mümkün olmadığı ve ilgili belgelerin daha önceden Müyesser Yıldız Uğur'un bilgisayarında açıldığına dair birçok kanıtın olduğu vurgulandı. Raporda ev arama ve el koyma tutanağına göre imaj alma işlemlerinin olay yerinde ve avukatlar huzurunda yapıldığı belirtildi.

Ayrıca imaj alma işlemlerinin tüm dünya ülke polislerince kullanılan bir programla yapıldığı ve bu programa müdahale etme imkânının olmadığı belirtilerek, imaj alma esnasında hard diske ayrı bir dosya eklenmesi yönündeki iddianın herhangi bir dayanaktan yoksun olduğu anlatıldı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV