banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

PKK’ya füze veririz” tehdidi

Suriye’nin, Ankara’dan gelen “PKK’ya desteği kesin” uyarısına, tehditle karşılık verdiği öne sürüldü. İran Fars Haber Ajansı’nın haberine göre Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türkiye’nin PKK uyarısına, “Siz de Suriye’nin iç işlerine karışmayın.

02 Ekim 2012 Salı 12:40
PKK’ya füze veririz” tehdidi
banner266
PKK’ya füze veririz” tehdidi
Suriye’nin, Ankara’dan gelen “PKK’ya desteği kesin” uyarısına, tehditle karşılık verdiği öne sürüldü. İran Fars Haber Ajansı’nın haberine göre Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türkiye’nin PKK uyarısına, “Siz de Suriye’nin iç işlerine karışmayın. Özellikle İdlib bölgesinde. Yoksa elimizdeki “Cornet-E” anti tank füzelerini PKK’ya veririz” yanıtını verdiği iddia edildi. Suriyeli Kürt kaynaklarına dayandırılan haberde, bu füzelerin PKK’nın saldırı kapasitesinde büyük değişiklik yaratacağı belirtildi. Omuzdan atılan Cornet füzelerinin 5 bin 500 metre menzili var.

İran’dan Şam’a 10 milyar $ gitti

Suriye’DE 18’inci ayını dolduran ve yaklaşık 25 bin kişinin hayatına mal olan çatışmalarda, İran hükümetinin Esad rejimini ayakta tutmak için 10 milyar dolar harcadığı öne sürüldü. İngiliz Times gazetesine göre bu durum, dini lider Ayetullah Hamaney ile Kudüs Gücü’nun komutanı Kasım Süleymani’nin arasını açtı. Adı önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Süleymani, “Suriye’yi kurtarabilirim” diye garanti verdikten sonra İran, ekonomik sıkıntılarına rağmen Şam’a sevkiyata başladı. Ancak çatışmalar bitmek bir yana daha kanlı bir hal alınca Hamaney ile Süleymani arasında gerilim yaşandı.

Kaddafi’yi Esad ispiyonlamış

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından ihanete uğrayarak öldürüldüğü öne sürüldü. İtalyan basınına konuşan Libyalı eski istihbaratçı Rami el Ubeydi’nin iddiasına göre Esad, Kaddafi’nin uydu telefon numarasını, kendi ülkesine yönelik baskıyı hafifletme taahhüdü karşılığında Fransız istihbarat servisine verdi. Fransız ajanlar Kaddafi’nin yerini tespit etti. Kaddafi’ye hazırlanan tuzak planından haberdar olan Türk ve İngiliz istihbaratçılar da Sirte’ye geldi. Ancak operasyonda rol almadı. Fransız suikastçı muhaliflerin arasına karışarak Kaddafi’yi öldürdü. Ölümün ardından Fransa, Esad’a verdiği sözü tuttu ve Suriye rejimi üstündeki baskıyı bir süre için hafifletti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV