banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Sınır güvenliğinde asker dönemi bitiyor

TSK'dan alınıp İçişleri Bakanlığı bünyesine katılacak olan sınır güvenliği kanununun detayları netleşti. Yeni oluşturulacak komuta merkezinde ise önemli değişiklikler var.

29 Ocak 2013 Salı 12:08
Sınır güvenliğinde asker dönemi bitiyor
banner311
Sınır güvenliğinde asker dönemi bitiyor

TSK'dan alınıp İçişleri Bakanlığı bünyesine katılacak olan sınır güvenliği kanununun detayları netleşti. Yeni oluşturulacak komuta merkezinde ise önemli değişiklikler var. 


Sınır güvenliğinin askerden alınıp sivil otoriteye devredilmesini kapsayan projede önemli mesafe katledildi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak bir birime devredilecek olan sınır güvenliği düzenlemesine son şekil verildi. Yeni birim ile birlikte askerin sınırdaki ağırlığı sona erecek. Hazırlanan yasa taslağı ile birlikte mülki amirlere ciddi görevler verilecek.

AMAÇ SÜREKLİ VE ETKİN HİZMET

TSK'dan alınıp İçişleri Bakanlığı bünyesine katılacak olan sınır güvenliği biriminin ismi, "Sınır Güvenliği Teşkilat Başkanlığı” (SGTB) alacak.
Amirler.NET'in verdiği bilgiye göre; yeni düzenlemeyle hizmetlerin tek otoritenin yönetimi altında düzenli, sürekli ve etkin bir biçimde yerine getirilmesi amaçlanıyor. Hazırlanan kanunla birlikte, hizmetlerin hava meydanları, limanlar, sınır kapıları ve sınır hattında, görevli kuruluşlar arasında yetki Vali ve Kaymakamlara devredilecek.

KOMUTA MERKEZİ İKİYE AYRILACAK

Sınır güvenliği taşrada mülki idareye, merkezde ise doğrudan İçişleri Bakanına bağlı faaliyet gösterecek olan dev bir teşkilata sahip “Sınır Güvenliği Teşkilat Başkanlığı” (SGTB) bağlı olacak.

SGHS PERSONELİ 657'YE TABİ OLACAK

Yeni oluşturulacak Sınır Güvenliği Teşkilat Başkanlığı personelinin ataması ise şöyle olacak; "Sınır Güvenliği Teşkilatı Başkanı ve iki Başkan Yardımcısı, bir Genel Müdür ve Denetim Hizmetleri Başkanları Mülki İdare Amirliği Hizmetleri sınıfından atanacak. Teşkilatın diğer mensupları ise 657 sayılı kanuna eklenecek madde ile oluşturulacak olan Sınır Güvenliği Hizmetleri Sınıfı (SGHS) mensupları arasından atanacak. Bu sınıfa sade Emniyet, Jandarma, TSK ve Sahil Güvenlik personeli geçiş yapabilecek."

Öngörülen Taşra Teşkilatı yapısı şöyle:
İl Teşkilatı:
1. Vali
2. Sınır Güvenliği İl Müdürü
(2. Meslek Dereceli 1. Sınıf Sınır Güvenliği Müdürü)
3. İl Müdür Yardımcısı
4. Şube Müdürü
5. Bürolar Amiri
6. Büro Amiri

İlçe Teşkilatı:

1 Kaymakam
2. Sınır Güvenliği İl Müdürü
(3.Meslek Dereceli 2. Sınıf Sınır Güvenliği Müdürü)
3. İlçe Müdür Yardımcısı
4. Şube Müdürü
5. Büro Amiri

MÜLKİ AMİRLERE CİDDİ YETKİLER VERİLECEK

Sınır Güvenliği Teşkilatında görev yapacak olan personel ciddi yetkilerle donatılacak. Emniyet Müdürlükleri gibi Vali ve Kaymakamlara bağlı olarak faaliyet gösterecek olan bu birimler havaalanları, sınır kapıları ve limanlardan sorumlu Sınır Mülki İdare Amirleri atanarak ciddi görev ve yetkilerle donatılacak.

Mülki amirler ayrıca Sınır Kapıları, Limanlar ve Havaalanlarındaki idari yaptırımları elinde bulunduruacak. Bu alanlarda çalışacak olan üniformalı ve sivil memurlar mülki amire bağlı olacak.

PERSONEL YÖNETMELİKLERİ DEĞİŞECEK

Ayrıca sınırda personeli bulunan bakanlık veya genel müdürlükler yeni çıkacak kanun doğrultusunda personel yönetmeliklerini üç ay içerisinde değiştirmek durumunda kalacaklar.

MÜDÜRLERE EK GÖSTERGE

Yeni oluşturulacak birimlerde görev yapacak olan Birinci Meslek Dereceli Müdürlere 6400 Ek Gösterge;
Tasarı Taslağına göre 657 sayılı yasaya eklenecek olan “SINIR GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ SINIFI” nın ek göstergeleri şöyle:
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV