banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Soner Yalçın ve Yalçın Küçük'ten şok ifade

CHP'yi yeniden dizayn ettiğini ve Ergenekon davası sanıklarını milletvekili seçtirdiği iddialarını kabul etti.

30 Aralık 2011 Cuma 23:37
Soner Yalçın ve Yalçın Küçük'ten şok ifade
banner304
Soner Yalçın ve Yalçın Küçük'ten şok ifade

CHP'yi yeniden dizayn ettiğini ve Ergenekon davası sanıklarını milletvekili seçtirdiği iddialarını kabul etti.
İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde Oda TV davasının 5'inci duruşması görüldü.

Savunma sırası Soner Yalçın'daydı ama duruşmada bir sürpriz yaşandı.
Önceki duruşmada savunmasını bitiren Yalçın Küçük, eksik kalan kısımlar bulunduğunu belirterek söz aldı.

Küçük, hakkındaki CHP'yi değiştirmek ve Ergenekon sanıklarını milletvekili seçtirme iddialarına cevap verdi.

Küçük, '' CHP'yi değiştirdim doğrudur. Diğer bir iddia ise Ergenekon davalarını zayıflatmak için tutuklu bulunan kişileri milletvekili seçtirmemdir. Bu da doğrudur, bu suçu işledim. Bu işler için organize polisinden izin almak zorunda değilim.

Yalçın Küçük ayrıca "Soner Yalçın benim arkadaşımdır, ben ona yardım ederim o da bana yardım eder, ortağım gibidir.'' dedi.
Duruşmada savunmasına başlayan Soner Yalçın ise delillerin yasal olmayan bir şekilde toplandığını, kendisinin yıllarca derin güçlerle mücadele ettiğini söyledi.
Davayı Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Süheyl Batum, İlhan Cihaner ve Oktay Ekşi de takip etti.

13 kişinin yargılandığı davada sanıkların iddia olunan Ergenekon Terör örgütünün medya ayağını oluşturduğu öne sürülüyor.

Sanıklar, "Silahlı örgüte üye olmak'', "Kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ve ''Devletin güvenliğiyle ilgili gizli bilgileri temin etmek"le suçlanıyor.
'Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin açılan davanın tutuklu sanığı Soner Yalçın, ''Odatv operasyonunu Baykal'a şantaja dönüştürerek bizleri itibarsızlaştıran telefon görüşmeleri var. Hukuken silinip yok edilmesi gereken bu telefon kaydı, bizleri lekelemek için kullanıldı'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını sürdüren Soner Yalçın, hayatı boyunca hiçbir legal ya da illegal siyasi bir örgüte mensup olmadığını ifade ederek, ''Yalnızca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi üyesiyim. Korkunç bir haksızlıkla savcılar, 'Ergenekon' terör örgütü mensubu olduğumu iddia ediyor'' diye konuştu.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın 2010 yılı kasım ayında kendisinin Halk TV'yi satın almaya çalıştığını yazdığını anımsatan Yalçın, ''Arslan bu çok özel bilgiyi nereden aldı bilmiyorum, çünkü çok küçük bir grup biliyordu. Kasım 2010'da 2009 yılı telefon görüşmelerim büyük oranda tape edilmeye başlandı. Aynı gerekçe ile 15 Mayıs 2009 ile 25 Şubat 2010 tarihleri arasında dinlenmiş, izlenmiş, takip edilmiştim. Tapeleri bile 2 yıl sonra yapanlar birdenbire yine dinlenmemi talep ediyorlardı aynı gerekçelerle... Üstelik yine jet hızıyla. Bu acelenin bir nedeni olmalı değil mi?'' diye konuştu.

26 Ocak 2011 tarihinde sanık İklim Ayfer Kaleli'nin kendisine, Deniz Baykal ile ilgili iddiasını aktardığı telefon kaydının olduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti:

''Odatv operasyonunu Baykal'a şantaja dönüştürerek bizleri itibarsızlaştıran telefon görüşmeleri var. Hukuken silinip yok edilmesi gereken bu telefon kaydı, bizleri lekelemek için kullanıldı. Mahkemenin geriye dönük dinleme kararı vermesinin nedeni bu. Biz, Bayraktar'ın iddiasını konuşmuş ve unutmuştuk. Ancak şimdi ortaya çıktığı gibi yasa dışı dinleme yapanlar yasa dışı şekilde bunu, mahremiyetimizi medyaya sızdırdılar. Tezgah kurulmuştu, bilgisayarlara siber korsanlık sonucu 'Öyleyse Varan 2' yalanı yerleştirilmişti. Öyle ya Türkiye siyasal genel seçime gidiyordu. Böyle bir siyasi malzeme bir kararla yok edilebilir miydi? Odatv'yi, bizleri ve CHP'yi lekelemek için bundan iyi fırsat olabilir miydi?''

Bayraktar'ın da tacize uğradığını iddia ettiği günden bir gün sonra 27 Ocak 2011'de dinlenmeye başlandığını ifade eden Yalçın, ''Bayraktar'ı niye dinliyorlar? Bu soru, tüm tezgahı ortaya çıkarıyor. Deniz Baykal'la Halk TV meselesini konuşmamışız daha. Öyle ya daha Odatv basılıp bilgisayarlarda sözüm ona ''varan 2'' ''medya 2010'' filan çıkmamıştı. Demek polisin öngörüsü bayağı iyi'' dedi.

İddianamede, ''Yalçın Küçük ile kendisi arasında hiyerarşik bir yapı olduğu, Küçük'ün kendisini yayın konusunda yönlendirdiği'' yönünde iddialar bulunduğunu da hatırlatan Yalçın, gazeteciliğin emir komutayla yapılamayacağını söyleyerek ''Kimse bize emir, buyruk veremez. Bu kimsenin haddine değildir'' diye konuştu.

-Yemek tartışması-

Sanık avukatlarından Celal Ülgen, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık yakınları tarafından salona getirilen yemeklerin güvenlik nedeniyle sanıklara verilmediğini Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'ye bildirdi.

Başkan Ekinci de ''Mahkememizle ilgisi yok. Ben insani olarak yakınlarının getirdiği yemekleri güvenlik gerekçesi ile verilmemesini söylemiştim. Bu konu ile ilgili bir yetkim yok. Söylediklerim tavsiye idi. Ayrıca sanıklara kumanya veriliyor'' dedi.

Bunun üzerine araya giren tutuklu sanık gazeteci Nedim Şener, ''Kumanyada sadece kuru ekmek var'' dedi. Sanık avukatlarından Celal Ülgen de ''Sanıklar sizin huzurunuzda aç bırakılmıştır ve suç işlenmiştir'' diyerek suç duyurusunda bulundu.

Başkan Ekinci ise ''Savunmaya tekrar ara verelim, sanıklar bir şeyler yesin. Her öğle bunu mu yaşayacağız? Yakınları yukarıdan yiyecek alıp gelsinler. Alay komutanı ile de pazartesi günü bu konuyu konuşacağım'' dedi.

Başkan Ekinci, Soner Yalçın'a ''Savunma yapabilecek misin?'' diye sordu. Yalçın da ''Aç karna savunmamı yapabilirim '' diye yanıt verdi. Başkan Ekinci'nin ''Size kafeteryadan kek aldıralım'' demesi üzerine Yalçın, bir şey istemediğini belirtti.

Yalçın'ın, yaklaşık bir saat ifade vermesinin ardından yemek yemesi için duruşmaya 15 dakika ara verildi.

Bu arada duruşmayı izleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sanıklara öğle arasında yemek verilmediği gerekçesiyle bu olaya sebebiyet veren kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulun
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV